Povlašćeno parkiranje za dobrovoljne davaoce krvi

Partnerstvo hercegnovskog Kluba dobrovoljnih davalaca krvi i „Parking servisa Herceg Novi“ d.o.o. biće nastavljeno i ove godine, pa će povlašćeno parkiranje na opštim parkiralištima koristiti, prema dosadašnjim prijavama, 46 članova KDD Herceg Novi.

Pravo na povlašćen parking po ovoj akciji imaju: sve osobe muškog pola koji su imali 40 i više darivanja krvi i sve osobe ženskog pola koje su imale 20 i više darivanja krvi, obavijestili su iz Parking servisa.

Dobrovoljni davaoci koji ispunjavaju ove uslove, a žele da apliciraju za povlašćenu parking kartu potrebno je da prilože potvrdu Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore, kopiju lične karte / dozvolu za stalni boravak iz MUP PJ Herceg Novi, te kopiju saobraćajne dozvole vozila registrovanog na njihovo ime.

Dokumentacija se može predati na šalteru Društva, ulica Trg Maršala Tita 4, ili putem e-mail adrese parkinghn@t-com.me.

Predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi, Zoran Srdanović, podsjeća da su lani potpisali sporazum sa Parking servisom i da je Herceg Novi jedini grad u Crnoj Gori koji to praktikuje.

“To nije nigdje zaživjelo nego kod nas. Imamo od 150 do 200 članova, a dosta je onih koji ispunjavaju uslove za povlašćeno parkiranje i koji žele da koriste ovu mogućnost, jer mnogi su me pozivali da se raspitaju”, kaže Srdanović.

U “Parking servisu” su svjesni da je to samo mala  zahvalnost našim sugrađanima, članovima Kluba dobrovoljnih davalaca krvi, koji će i ove godine imati četiri velike akcije prikupljanja dragocjene tečnosti koja spasava živote.

Direktor “Parking servisa”, Miladin Vidaković, kaže nam da su prošle godine povlašćene karte koristila 43 dobrovoljna davaoca krvi, a ove je do sada prijavljeno 46.

Inače, u tom Društvu su ove godine odvojili 200 poklon parking karata za penzionere i 100 za roditilje sa djecom uzrasta do 1 godine.

Do 10. februara se prikupljaju zahtjevi sa traženom dokumentacijom.