Prag: Karatisti Mikulić i Đuričić s bronzanim medaljama na Evropskom prvenstvu

Foto: KK Bijela

Crnogorski karate reprezentativci Balša Vojinović i Lazar Potpara osvojili su srebrne, dok su sa bronzanim odličjem nastup na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Pragu završili Nenad Đuričić, Emre Saljiu i Nemanja Mikulić.

Junior Iskre, Balša Vojinović u finalnom meču kategorije do 55 kilograma poražen je od Isljama Seljmanija sa Kosova 1:0.

Potpara je u kategoriji preko 76 kilograma poražen u meču za zlato od Vahida Hasanova iz Azerbejdžana 5:0

Članovi karate reprezentacije Crne Gore i karate kluba Bijela, Nemanja Mikulić i Nenad Đuričić osvojili su treće mjesto i bronzane medalje.

Mlađi senior Nemanja Mikulić, u meču za medalju i plasman na pobjedničko postolje u kategoriji do 84 kilograma bio je ubjedljiv protiv Grka Кonstantinosa Binasa 14:5. To je njegovo drugo odličje sa velikih takmičenja, nakon kadetske bronze sa Svjetskog prvenstva u Čileu 2019. godine.

Mikulić je eliminisao Nikolu Ivanovića iz Srbije 4:0, Abasa Dadašova iz Azerbejdžana 2:0 i Hasana Arslana iz Turske 1:0, a od borbe za zlato eliminisao ga je Jermenac Jegiša Aleksanijana (1:1).

Uspjeh karijere ostvario je i kadet Bijele Nenad Đuričić, koji je u meču za treće mjesto u kategoriji do 63 kilograma pobijedio Hrvata Bartola Кadića 3:2. Đuričić je u prvom kolu pobijedio Norvežanina Alštadsetera Verga 9:0, dok je u drugom izgubio od Portugalca Lusijana Nova 2:1, koji ga je plasmanom u finale povukao u repasaž. U repasažu eliminisao je Irca Кinana Donaheja 4:0 i Italijana Đenara Inđenita 8:1.

Crna Gora je na EP osvojila još jednu bronzu. To je pošlo za rukom junioru Omladinca Emre Saljiu, koji je u kategoriji do 76 kilograma došao je pobjedom protiv Ognjena Živkovića iz Srbije 2:0.

Evropsko prvenstvo u Pragu okupilo je 1.084 sportista iz 48 država Evrope. Naša karate reprezentacija zaiuszela je 16. mjesto u generalnom plasmanu.