Proljećni Herceg Novi open – trijumf Dimitrija Levajca

Foto: STK Novi

Međunarodni stonoteniski turnir Herceg Novi open odvijao se proteklog vikenda u mlađim, seniorskim i vetranskim kategorijam, u odličnim uslovima Sportskog centra Igalo, na 12 stolova. Takmičilo se oko 250 učesnika, što je očekivani broj, imajući u vidu činjenicu da se istog vikenda održavalo i bodovno takmičenje u Srbiji, te lige u BiH i Hrvatskoj.

U jesenjem HN openu, koji će se održati u mnogo pogodnijem terminu, 3. i 4. septembra, očekuje se mnogo veći broj takmičara. Prijave se već mogu slati, a u zavisnosti od broja, takmičenje će se, moguće organizovati i 3 dana.

Svi rezultati se mogu pogleati na WEB OnLine sistemu http://tabletennisscores.com/en/user/tt-tester/herceg-novi-open-2022/apsolutna-muskarci

Apsolutna kategorija

Polufinalni mečevi i finale bili su prava poslastica za ljubitelje stonog tenisa.

Prvi polufinalni meč izmedju Filipa Radulovića i Engleza Christopher Dorana bio je neizvjestan do posljednjeg poena. Prva dva seta su lagano završena u korist Radulovića. Smirenom igrom i držanjem igre na prvom napadu, i pored odlične igre Dorana, sve je izgledalo da će Radulović meč lagano privesti kraju. Ali Doran sjajnom igrom okreće na 2:2 i meč dolazi u potpuno neizvjesnu fazu. Peti set je publika dočekala na nogama. Na rezultatu 2:2 u setovima i 9:9, Radulović sigurno poentira i bilježi pobjedu za prvo finale Herceg Novi opena.

Foto: STK Novi

Drugo polufinale izmedju Dimitrija Levajca i Marka Popovića bilo je manje napeto, iako je Popović igrao odlično i svaki set držao u neizvjesnosti. Sjajne razmjene, i poeni koji su publiku dizali na noge. Meč na nivou vrhunskih igrača, kako je bilo i očekivano.

U finalu izmedju Filipa Radulovića i Dimitrija Levajca, Levajac nije dozvolio iznenađenja. Odlična igra, u kojoj je publika uživala i mnogo puta ispratila dugima aplauzima. Ovaj meč biće emitovan na TV Herceg Novi i možete ga naći na njihovoj YT stranici.

Pulufinalnim mečevima i finalu prisustvovao je Vladimir Samsonov, koji je podjelio nagrade i obradovao svojim prisustvom sve prisutne.

Kod djevojaka je zlato podigla Emina Hadžiahmetović, koja je savladala Mariju Gnjatić 3:0. Treće mjesto dijele Snežana Ćulafić i Džana Biogradlić.

Foto: STK Novi

U apsolutnoj kategoriji podjeljene su i vrijedne novčane nagrade.

Mlađe kategorije

U mladjim kategorijama vidjeli smo kvalitetan stoni tenis, i dosta ozbiljnih mečeva. U kadetskoj i juniorskoj kategoriji gledali smo i dosta preokreta i iznenadjenja.

Juniori i juniorke

Sjajan finalni meč izmedju Karabaxhaku Fatiha i Fakić Raifa završen je maksimalnim rezultatom 3:0 u korist Karabaxhaku Fatiha. Beranac Milošević Andrej je sa Kalaja Kejdijem završio na trećem mjestu.

I juniorke su igrale na visokom nivou. U uzbudljivom finalu, Biogradlić Zana je pobjedom 3:1 nad Gnjatić Marijom došla do titule šampionke. Treće mjesto dijele Subašić Erna i Milošević Suzana.

Kadeti i kadetkinje

U ovoj kategoriji smo vidjeli mnogo dobrih mečeva. Novljani su pokazali dominaciju, i u novskom finalu je Jakša Krivokapić savladao klubskog druga Luku Karanovića. Behluli Anes i Kanalić Aron su podjelili treće mjesto

Emina Cerić je pobjedom nad Anom Sladoje postala šampion HN opena za kadetkinje, a treće mjesto dijele Zana Alijević i Saira Handžić.

Mlađi kadeti i kadetkinje

Šampion mlađih kadeta je Adi Muratović, koji je u finalu pobjedio Marka Mičića rezultatom 3:1. Treće mjesto dijele Nidal Bašić i Smaili Resul. Ana Sladoje je pobjedom nad Citaku Tanom prva šampionka HN Opena za mlađe kadetkinje. Crnogorke Anastasija Vujović i Mia Živanović dijele treće mjesto.

Najmlađi kadeti i kadetkinje

Šampion Smaili Resul je u finalu savladao Behluli Oltija rezultatom 3:0

Treće mjesto djele Mujić Daris i Novljanin Milan Vučetić.

Ulcinjanka Lara Faneta je pobjedom nad Kalinom Božović došla do zlata, a treće mjesto pripalo je Ivoni Tomašević

VETERANI

Veterani su tradicionalno pokazali kako se voli ovaj sport. Dobre partije, mnogo dobre energije i uvjek dobra atmosfera na svečanoj večeri posle takmičenja će se pamtiti. Iz šešira su izvučena i dva vaučera za boravak u hotelu Play u Igalu, koji je dobio Bendžamin Zijadić, i SPA resorta Lazure u Meljinama, koji je dobio Petar Maćešič.

Pobjednici po kategorijama su:

· Dragan Đordjević, 40-49

· Amer Muftić, 50-54

· Alen Pušić, 55-59

· Milan Bojanić, 60-64

· Željko Basarić, 65-69

· Slađan Svrzić, 70+

· Dara Knežević, Žene 42+

Organizacija

Organizator je turnir vodio i elektronski, paralelno, kako bi istestirao Cloud sistem i ubuduće prešao isključivo na elektronsko vođenje. On Line prikazom će biti olakšano i organizatorima i takmičarima, i mogućnost greške praktično svesti na nulu.

Takmičenje organizuje STK Novi i Opština Herceg Novi, uz brojne sponzore i prijatelje kluba.