Promocija Praznika mimoze u Sarajevu, Bešlić poručuje: U Herceg Novom očekujte odličnu atmosferu

Praznik mimoze sarajevo
Foto: Opština HN

Praznik mimoze „Za sve gušte“ promovisan je danas u Sarajevu, na Baščaršiji gdje je izazvao veliku pažnju posjetilaca, stranih turista i mještana. Cvijet mimoze opet je pobijedio snijeg koji je tokom cijelog prijepodneva padao u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, do trenutka kada je karavan Praznika mimoze zakoračio na Baščaršiju.

Mažoretke, trombonjeri, maškare i klapa Castel Nuovo dočarali su šta sve goste očekuje na 55. Prazniku mimoze u Herceg Novom, od 15. februara do 3. marta. Neki od njih već su stalni gosti našeg grada i cvjetne manifestacije, a drugi su znatiželjno sakupljali informacije o najvećoj i najpopularnijoj zabavno – turističkoj manifestaciji u regionu.

Jedna od najvećih regionalni zvijezda, Halid Bešlić, nije krio zadovoljstvo što će zapjevati na Prazniku mimoze, a na pitanje šta da očekujemo u Herceg Novom u svom stilu je odgovorio „Ko bi rek‵o čuda da se dese“.

„Prvi put sam na manifestaciji za koju sam čuo i prije 50 godina i koja ima takvu tradiciju. Bio sam prijatno iznenađen pozivom i stižem u Herceg Novi. Obično volim da kažem publici koja voli moje pjesme – hajde da zajedno učestvujemo u „zločinu“, a „zločin“ je emocija. Donosim moje pjesme, publika će sigurno biti dobra i očekujem dobru atmosferu. Dođite u Herceg Novi da zapjevamo zajedno“, pozvao je Bešlić.

Mimoza je na Baščaršiji okupila premijera Kantona Sarajevo Edina Forta, predsjednika Opštine Centar Sarajevo Srđana Mandića, koja je prijateljska opština Herceg Novom, zatim predstavnike Ministarstava turizma, trgovine, saobraćaja više kantona. U hercegnovskoj delegaciji bili su predstavnici institucija i ustanova koje su organizatori Praznika mimoze – potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Mirko Mustur, direktorica JUK Herceg fest Tatjana Ateljević i predstavnici TO Herceg Novi.

Delegacija je dan prije, po starom običaju, boravila na kratko u Konjicu, kako bi položila buket mimoze na grob Zulfikara Zuka Džumhura koji je istinski volio Herceg Novi, u njemu boravio i godinama potom bio domaćin kompletnog karavana u svom rodnom mjestu.

Kompletan program 55. Praznika mimoze dostupan je na www.praznikmimoze.me, fb profilu Praznik Mimoze Herceg Novi, instagram profilu praznik_mimoze.