Oprema za jedinicu Hitne medicinsku pomoći u Herceg Novom

JZU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore raspisao je tender vrijedan 33.060 eura za nabavku nove medicinske opreme za jedinice Zavoda u Herceg Novom i Žabljaku.

Stanje u Hitnoj pomoći u Herceg Novom odavno nije dobro, što nije krio ni direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, dr Vuk Niković. On je nedavno nakon sastanka sa predsjednikom Opštine, Stevanom Katićem, najavio adaptaciju prostorija i novu opremu.

Biće nabavljeni EKG aparat, medicinska kolica, pacijent monitor, krevet za preglede (sa mehanizmom). Tender je otvoren do 7. februara.

Katić je, inače, ranije obećao da će lokalna samouprava finansijski pomoći pri kupovini opreme, nadajući se da će do početka ljetnje turističke sezone biti obnovljene i opremljene prostorije Hitne medicinske pomoći.

U Zavodu su prepoznali da usluga u sve 23 jedinice HMP u Crnoj Gori mora da bude bolja i kvalitetnija, istakao je dr Niković. Ustanove moraju da izgledaju reprezentativnije, adaptirane, jer se godinama ništa nije radilo. Najavio je do početka ljetnje turističke sezone  savremeno opremljenu jedinicu HMP u Herceg Novom koja će biti na usluzi građanima i turistima.

Kada je riječ o angažovanju dodatnih medicinskih timova u jedinici Hitne pomoći u Herceg Novom, posebno pred turističku sezonu, dr Niković je kazao da će u narednom periodu zajedno sa lokalnom samoupravom napraviti jasnu strategiju i neće dozvoliti da ni jedan građanin ili gost bude bez usluge HMP.