Proslava hramovske slave Spasovdana

Svetom arhijerejskom liturgijom u 9 sati koju će služiti mitropolit Crnogorsko-primorski Joanikije sa lokalnim sveštenstvom, počeće današnja slava sabornog hrama Sv. Vaznesenja Gospodnjeg na Toploj – Spasovdan.

Kako su najavili iz Crkvene opštine Topaljsko-hercegnovske, tradicionalno, nakon večernje službe, koja počinje u 17 časova, krenuće svečana litija od hrama Sv. Spasa na Toploj do Preobraženjskog hrama u Igalu.

Litiju će, uz mitropolita Joanikija, predvoditi i episkopi Budimljansko-nikšićki Metodije, Zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i Buenosajreski i južnocentralno-američki Kirilo.

Ispred hrama Sv. Preobraženja u Igalu će biti priređen prigodan dječiji program i besjede domaćina i gostiju, nakon čega će se litija vratiti prema Toploj.

Izmjena režima saobraćaja zbog litije

Saobraćaj u Njegoševoj ulici od raskrsnice sa ulicom 29. decembra do ulice Sveta Bubala, biće privremeno zabranjen za sva vozila od 17.30 do 18 časova.

Takođe, danas od 19 do 19:15 časova saobraćaj za sva vozila biće zabranjen na potezu Njegoševe ulice, od raskrsnice sa ulicom Mića Vavića („Novljanka“) do ulice Sveta Bubala.

Rješenje o privremenoj izmjeni režima saobraćaja donijeto je radi nesmetanog i bezbjednog odvijanja proslave slave hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg i svečane litije, obavještavaju iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti Opštine Herceg Novi.