Dječija predstava “Ne žuri, stoj! Čuvaj glavu druže moj”

Predatava „Ne žuri, stoj! Čuvaj glavu druže moj!“ Malog ateljea Arlekin iz Podgorice, biće odigrana tri puta danas u Dvorani Park.

Učenici OŠ „Dašo Pavičić” zajedno sa mališanima iz vrtića Naša radost gledaće predstavu u 10, u 11 će sa učiteljima na predstavu doći učenici škole „Milan Vuković”, dok će od 18 predstavu moći da pogledaju djeca sa rivijere i oni koji nisu uključeni u prijepodnevna izvođenja.

Predstava je besplatna i edukuje najmlađe o vrlo važnoj temi, naglašavaju iz Herceg festa.

Članice Crnogorskog narodnog pozorišta i Gradskog pozorišta iz Podgorice, glumice Ivona Čović Jaćimović i Žana Gardašević Bulatović kreirale su dječiju edukativnu predstavu koja se bavi temom saobraćaja.

Prema tekstu Mila Masoničića, scenografiju za predstavu su uradili Gordana Trebješanin i Maša Jovović. Kompozitor je Vladimir Maraš, dizajn „Baroom Baroom“ studio. Producent: Marko Jaćimović.

Dramuturg Masoničić pisao je tekst na dopadljiv i djeci prijemčiv način, uz songove koje je komponovao Vladimir Maraš. Djeca mogu naučiti o pravilima ponašanja u saobraćaju, mada su i roditelji ciljna grupa predstave.

Kako se ponašati tokom vožnje automobilom, a kako kada smo pješaci, kako prelaziti ulicu i šta nam govore semafor, znakovi i saobraćajni policajci, pitanja su na koja skupa u predstvi daju odgovore kako bi uticali na veću bezbjednost u saobraćaju.

Uzrast djece za koju je predstava predviđena je od 5 godina i stariji.