Protest u Bijeloj ispred “žilet” žice i firme Adriatic 42

Ekološko društvo iz Bijele Aria Adriatic organizovalo je protestni skup ispred brodogradilišta Adriatic 42, sa zahtjevom da se nedavno postavljena “žilet” žica kao zaštitna ograda objekta ukloni, smatrajući to krajnje nehumanim činom i atakom na građane. Nijesu prihvatili objašnjenja iz kompanije Adriatic 42 da žica ostane. Ponudili su svoja rješenja i dali su rok od 15 dana da kompanija kojoj žele napredak koriguje model kojim želi da zaštiti svoju imovinu i spriječi moguće kriminalce.

U ime Aria Adriatic direktor Ljubo Vulević objasnio je da je u Bijeloj 60 godina, a 7-8 godina njegovog života vezani su uz Brodogradilište Bijela. Prije 10-ak je vidio nešto što ga je iznenadilo. Napisali su apel, koji je potpisalo 13 uglednih mještana, da se ukloni neprimjerena bodljikava ograda kako firmi Adriatic 42 tako i svim nadležnim, od Opštine sve do resornog Ministarstva. U MZ su se usagasili oko ovog problema.

“Iz Opštine gdje sam lično uručio dopis, odgovor nijesmo dobili. Zaštitnik ljudskih prava i sloboda poslao nam je odgovor da u opisu rada i nadležnosti ovaj problem nije u njihovom domenu jer oni štite ljudska prava i slobode ukoliko ih ugržavaju državni organi ili institucija. Uputili su nas na resorno Ministarstvo”.

Posljednih nekoliko dana se izvode radovi na postavljanju zaštitne žice po obodu brodogradilišta, što nikako ne odobravaju mještani i ekolozi.

Na protestu je pročitana prepiska Aria Adriatic i Adriatic 42 u kojoj bijeljansko ekološko društvo opisuje žilet žicu kao “svojstvenu recidivima ranog mračnog srednjeg vijeka”, te da se one postavljaju jedino još u najstrožijim zatvorima za izolaciju najvećih prestupnika protiv života ljudi i imovine.

Nju 4000 stanovnika doživljavaju kao uvredu, atak na moral i kulturna dostignuća proistekla sa tla Mediterana.

Dodali su kako razumiju borbu brodogrališta za profit i da im je drago da Adriatik 42 radi i da je uklonjen grit iz srca Bijele, ali da se ovaj način “stvara fleka na istoriju Bijele”, te da postoje alternative za “žilet ogradu” koje su dio napredne tehnologije.

“Našoj Bijeloj je osvanuo crni dan kad smo vidjeli ove žice koje djeluju kao da smo u srednjem vijeku ili u koncetracionom logoru, a21. je vijek i postoje načini da se brodogradilište obezbijedi i osigura. Bijela je na moru, turisričko mjesto. A nama je mještanima ova slika svakodnevna”, uvjerena je mještanka, Bosiljka Nenadović

Svoja iskustva i mišljene o sigurnosti sa mora ispričao nam je mještanin i kapetan duge plovidbe, Marjan Brajac:

 “Obilježili smo 9. Maj, dan pada fažizma. Jedan od prvih simbola fažizma je bodljikava žica. Bodljikava žica ranjava, žilet žica ubija. Kao pomorac sam prošao maltene cijeli svijet, ne pamtim da sam mnogo gledao ovakve žice. u Papui, Novoj Gvineji, 2015.  je grupa kanibala iz džungle došla u luku Madung. Zarobili su i pojeli 10-ak ljudi. Nakon toga su se opet povremeno pojavljivali. Tamošnja vlast odlučila je boriti se sa njima tako što je sve zatvarala i čuvala stražu, žice ovog tipa nije bilo. Ovo je napad na civilizaciju i obraz svakog mislećeg čovjeka. Žica jeste dozvoljena, ali ne znamo da li je propisana. Svakako nije potrebna u doba tehnološkog napretka”.

Mještanin Slobodan Tošković ukazao je na opasnost žice, te zakonsku mogućnost  kažnjavanja prestupnika:

“Pretragom na Googleu se može utvrditi opasnost ove žice sa žiletima koja služi za odvraćanje lopova. Ko ima pravo da lopova “iskasapi žiletima” umjesto da mu dozvoli da mu se u skladu sa 21. vijekom pravično sudi”.

Iz kompanije Adriatic 42 tvrde da je žica postavljena u skladu sa zakonima države Crne Gore, te da je ovo korak da bijeljansko brodogradiliše može da parira najvećim svijetskim lukama.

Izvršni direktor kompanije Adriatic 42, Marko Blažević, je objasnio da je žica dio unapređenja sigurnosti brodogradilišta koje je u skladu sa propisima i uslov ISPS sertifikacije.

Bili su, kako se čulo,  voljni za sastanak sa mještanima,  koji oni nisu tražili.

“Postoji uslov u zakonu postavke žice, a to je da Opština Herceg Novi dozvoljava ogradu do 2m visine, dok ISPS zahtijeva višu postavu koja se nadomještava ovom žicom”.

Blažević je objasnio da postoji mogućnost da seritifkat bude odobren, a da se žica zakamuflira ili zaštiti na drugi način, jer je važno sačuvati je, s obzirom da je “uslov za benefit brodogradilišta”.

Adriatic 42 ponudio je da dostavi rješenje za 7 dana. Građani i Aria Adriatic dali su rok od 15 dana kompaniji Adriatic 42 za djelovanje, u suprotnom će se žaliti višim instancama.