Prvi premijer koji je ikad posjetio Luku Kotor

Foto: Vlada CG

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović proveli su radno 21. Maj Dan nezavisnosti Crne Gore boraveći u Kotoru.

Razgovarali su sa predsjednikom Opštine, Vladimirom Jokićem o projektima u Kotoru, a sa rukovodstvom Luke o toku kruzing sezone, saopšteno je iz Vlade.

Abazvići i Đurović posjetili su i kruzer Norwegian GEM koji je prvi put uplovio u Kotor i koji će dolaziti svakog ponedjeljka.

Predsjednica Odbora direktora Luke Kotor, Ljiljana Popović Moškov, istakla da je to prva posjeta premijera u istoriji te institucije. Zadovoljna je dosadašnjim tokom turističke sezone, navodeći da je broj kruzera već premašio prošlogodišnji broj i da će do kraja maja njihov broj biti oko 100.

Potpredsjednik Opštine Kotor, Nebojša Ševaljević je predsjedniku Vlade zahvalio što Dan nezavisnosti radno provodi u Kotoru. Upoznao ga je sa projektima koje Opština Kotor planira realizovati u narednom periodu, ali i ostvarenin rezultatima, naročito u stabilizaciji finansija i konsolidaciji opštinskog budžeta.

Predsjednik Vlade Abazović je kazao da je iznenađen činjenicom da je prvi premijer Crne Gore koji je posjetio Luku Kotor. Kako je kazao, Vlada Crne Gore ponosna je na rad Luke Kotor i njen doprinos državi tokom turističke sezone.

“Obaveza države je da pomogne svoje kompanije i Vlada će biti na usluzi Luci Kotor za dalje unapređenje saradnje”, istakao je premijer Abazović.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma obećao je koperativnost u projektima koje će raditi Luka Kotor, naročito za proširenje i izgradnju moderne marine, za koju je istakao da je ovaj grad po svemu zaslužuje.