Prvo vodovod i put na Luštici, pa gradnja kompleksa na Dobreču

Uporedo sa tenderom za izgradnju vodovodne mreže na novskom dijelu Luštice, Uprava javnih radova objavila je javni poziv za obavljanje stručnog nadzora tokom izvođenja radova. Za taj posao Uprava je opredijelila 101 hiljadu eura. Rok važenja ponude je 120 dana od otvaranja.

Do 18. marta otvoren je i tender Uprave za izbor izvođača za izgradnju vodovodne mreže vrijedan 10,1 milion eura. Projektnu dokumentaciju obezbijedila je Opština Herceg Novi, za što je izdvojeno oko 100 hiljada eura.

Uprava je takođe raspisala tender za izbor izvođača za gradnju putnog pravca do budućeg kompleksa Mont Rose, odnosno Ritz Carlton Montenegro. To je posao vrijedan 11,1 milion eura. Saobraćajnica će biti izgrađena se po projektu Profil Inga iz Bara, kojeg je revidovao Project man iz Podgorice. Riječ je o putnom pravcu ukupne dužine 7,7 kilometara, od puta Rose-Krašići do puta Babunci-Krašići.

Lokacija na rtu Dobreč zakupljena je još 2009. godine, prva ulaganja su uslijedila tri godine kasnije, a prema ugovoru u prvu fazu kompleksta treba da bude uloženo najmanje 80 miliona, dok investicioni plan iznosi 210 miliona eura.

Podsjećamo da su krajem januara predstavnici investitora, kompanije Northstar, upoznali aktuelnog mandatara za sastav nove Vlade, Dritana Abazovića, sa projektom i infrastrukturnim problemima koji prate razvoj projekta od početka.

Kako je tada saopšteno iz Abazovićevog kabineta, riječ je o izgradnji luksuznog hotela, vila i kondo hotela, odnosno investiciji vrijednoj 400 miliona eura, gdje bi moglo biti zaposleno oko 500 radnika.

Predstavnici “Northstara” su istakli da su prethodno potpisali ugovor sa hotelskim operaterom “Marriott” i da će hotel biti pod njihovim premium brendom “The Ritz Carlton”.