Rambo: Ne smijemo da dozvolimo da od ponosnog grada postanemo selo

Sudbina Bolnice Meljine potresa ovih dana mnoge Novljane koji nisu u mogućnosti da dolaskom na protest daju podršku za njen spas. Među njima je i Antonije Toni Pušić, koji je poslao pismo organizatorima skupa i poručio građanima:

“Osnovna razlika između grada i sela je da li to mjesto ima bolnicu ili ne. Herceg Novi je nesumnjivo grad, jer ima svoju bolnicu više od 300 godina. Tri vijeka je bolnica bila i pomoć i ponos građana Herceg Novog. Sasvim je nevažno na koji je način ova bolnica nakon tri vijeka došla u opasnost da bude rasformirana i još manje je važno ko je tu kome šta prodavao i kupovao u decenijama iza nas. Ko je kome koliko dužan i na osnovu čega. Vjerujem da će sudski vještaci time da se zabavljaju decenijama ispred nas.

Ono što je suštinski važno za nas građane Herceg Novog, koji generacijama izdvajamo i plaćamo socijalnu i zdravstvenu zaštitu, samim tim i postojanje i održavanje ove naše bolnice. Ta rabota ne tiče nas se. I ne smije da nas se tiče. Mi nikako ne smijemo da dozvolimo da zbog tuđih špekulacija i mahinacija naš grad ostane bez svoje bolnice, naših divnih ljekara i medicinskog osoblja, naših odanih sugrađana koji su tu uvijek kada nam je teško. Duboko vjerujem da je potrebno samo nekoliko potpisa da se naša bolnica sačuva i vrati u državni sistem, gdje joj je i mjesto. Nećemo valjda da dozvolimo da nas tuđe malverzacije od ponosnog grada pretvore u selo. Vaš sugrađanin, Antonije Toni Pušić, Rambo Amadeus”.