Saradnja crnogorske i srpske policije tokom turističke sezone

Ilustracija

Vlada Crne Gore je usvojila Informaciju o zaključivanju Protokola između Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Direkcije policije o saradnji tokom turističke sezone i prihvatila tekst Protokola.

Protokolom je, na zahtjev crnogorske policije, predviđeno da srpska policija upućuje tri policijska službenika kriminalističke policije i tri uniformisana službenika policije opšte nadležnosti u Crnu Goru u razdoblju od 01. jula do 01. septembra, u periodima ne kraćim od 20 dana.

U zajedničkom radu sa crnogorskim policijskim službenicima, policijski službenici Republike Srbije pomažu u ostvarivanju bolje komunikacije sa turistima i zajednički doprinose povoljnom bezbjednosnom ambijentu na Crnogorskom primorju.

Od 2012. godine u Crnoj Gori se kontinuirano sprovodi razmjena policijskih službenika sa Republikom Srbijom radi podizanja sigurnosti tokom turističke sezone. Ovakva saradnja, kako je navedeno u Informaciji, doprinosi da se razmjenom iskustava jača bezbjednosna zaštita i preventivno djeluje na kriminalne aktivnosti međunarodnog karaktera za vrijeme turističke sezone.