Sezona u “Lazure Marina & Hotel”: Dosta optimizma, ali i borbe za radnike

Foto: Lazure

U ovogodišnju sezonu kompanija “Lazure Marina & Hotel” u Meljinama ulazi sa kompletno opremljenim i funkcionalnim rezidencijalnim kompleksom. On je otvoren krajem aprila i ima 104 hotelske sobe i apartmana, od kojih je 80% s balkonima i pogledom na more. Tu je i veliki bife restoran i dva restorana a la carte, poslovni prostori… Početkom juna biće otvoren restoran na plaži i beach bar. Najbrojniji gosti biće iz Evrope.

– Najave su, za sada, dobre. Sa prvim vikendom u maju krenulo je dobro i već se vidi da će biti dobra sezona. Imali smo već goste iz regiona, a za ljetnju sezonu očekujemo posjetioce iz Velike Britanije, pravi povratak Britanaca. Ima jako puno najava i iz Amerike, kao i standardnih evropskih tržišta, Njemačke, Francuske… To će biti naš fokus – kaže menadžerka prodaje i marketinga, Ivana Macuka.

Razumljivo, zbog rata, malo je rezervacija iz Ukrajine i Rusije u odnosu na prethodne godine.

– Ukrajina i Rusija su nam ranije bili među pet top tržišta, a ove godine skoro da odatle nema turista. Ima nešto interesovanja Ukrajinaca za duže boravke – ističe Macuka.

Lazure living program dugih boravaka ima popuste i do 30% na smještaj i druge benefite za goste koji traže “dom daleko od doma”.

Posebna ponuda za Dan nezavisnosti

U ovoj kompaniji stalno gostima omogućavaju posebne privlačne ponude. Tako i za predstojeći 21. Maj, Dan nezavisnosti (Indipedent day) i vikend nude boravak do 20 odsto popusta.

– To znači da gosti koji bukirajiu nižu kategoriju smještaja dobiju višu. Mogu nam se obratiti i uvijek ćemo naći najbolju soluciju za njih. Inače, cijene usluga nismo mijenjali i iste su kao prošlogodišnje – napominje Macuka.

Ove godine će plaža Lazure biti preuređena. Svakako će dio biti odvojen za hotelske goste, ali i dio za ostale. Međutim, svima će biti jednako blizu novi beach bar na sredini plaže.

Slobodna radna mjesta za čak 13 pozicija

Najveći problem ove sezone biće radna snaga, potvrđuje naša sagovornica. Veoma je teško obezbijediti kvalitetno osoblje u sektoru turizma i ugostiteljstva na cijelom primorju, pa i u kompleksu Lazure, koji je kategorisan sa 5 zvjezdica.

– Svi imaju problem sa tim, puno je ljudi otišlo van granica. Imamo otvoren oglas za dosta radnih mjesta za čak 13 pozicija, uglavnom, potrebni su nam konobari, barmeni, šankeri…Jer, povećali smo kapacitete. Otvorili smo novu zgradu i sada ukupno sa istorijskim zdanjem imamo 128 smještajnih jedinica, kao i mnoge druge zanimljive sadržaje. Zato nam treba više radnika – ističe Ivana Macuka.

Posla u rezidencijalnoj i istorijskoj zgradi Lazure u Meljinama ima, kako navode u oglasu, za strastvene profesionalce sa individualnim talentom.

Pozicije su: spasilac sa licencom, konobar, pomoćni konobar, konobar u baru na plaži, barmen na plaži, hostesa bara na plaži, pomoćnik barmena na plaži, supervizor F&B bara, Sous chef, šef de Parti, Demi Chef de Partie, Commis de Cuisine, Chef de Partie / Beach Bar/.

Za osoblje su osigurani : smještaj, obuka, uniforma, ishrana na poslu i mjesečne žurke osoblja.

Biografiju treba poslati na: careers@lazure.me