Donatorska akcija za školu na Toploj

Foto: Fb JUK Herceg Fest

OŠ “Dašo Pavičić” organizuje prvu društveno donatorsku akciju pod nazivom „Poklonite ( se ) školi“. Cilj akcije je da se učenicima škole obezbijede bolji uslovi za pohađanje nastave, saopšteno je iz škole.

Akciju, koja bi trebalo da traje nekoliko mjeseci, odobrilo je resorno Ministarstvo a podržala je i Opština Herceg Novi.

Početak ove značajne aktivnosti biće u petak, 20. maja, u 19 sati, kada će učenici škole odigrati u Dvorani Park predstavu “Siromašni Romeo”. Ovu komediju je, zajedno sa članovima dramske sekcije, pripremila nastavnica Sandra Seferović, a po tekstu koji je napisao dječiji pisac Tode Nikoletić.

Predstava je produkt časova dramske sekcije koju vodi nastavnica Sandra Seferović. Glavne uloge igraju učenici: Milica Šekularac (Julija), Vuk Kovačević (Romeo), Katarina Šiler (Julijina mama, grofica), Jovo Knežević (Julijin tata, grof), Elena Senić (sluškinja). Ostale uloge: Željko Zgradić (grof De Niko), Mihajlo Vlahović (baron Salvatore), Maksim Femić (grof Đorđino), Alen Kadrić (grof Papagalo), Ajvaz Adrian (muzičar), Teodora Matković, Anđela Kokot, Iskra Padrov, Jana Vilov (dame na balu).

Kostimografkinja je Vesna Vukićević, vlasnica Kreativne radionice TIM.
Ulaz na predstavu je besplatan.

Akcija podrazumijeva učešće svih kompanija i pojedinaca koji su raspoloženi da učestvuju u renoviranju škole na Toploj, saniranju nedostataka na objektu i obezbjeđivanju boljih uslova za boravak i obrazovanje njenih učenika.

„Učešće zainteresovanih ne mora biti u vidu novca, moguće je kroz konkretno učešće u radu na objektu ili u vidu doniranja neophodnog materijala. Zainteresovani se mogu javiti na adresu škole Dašo Pavičić“, navodi se u pozivu Inicijativnog odbora akcije, kojeg potpisuje Ranko Boca.

Škola, kako navode, mora pratiti potrebe savremenog učenika, a da bi to ostvarili neophodna je podrška šire društvene zajednice, koja bi trebalo da bude ostvarena kroz saradnju sa privrednicima i donatorima.

„Želimo da i roditelji budu dio ove društvene akcije i da podrškom i eventualnim učešćem u akcijama pokažu da je društvena svijest i briga za djecu najvažniji faktor za njihovo pravilno obrazovanje i sazrijevanje“, kaže se u pozivu.

Ideja im je, kako kažu u odboru, da nakon akcije za OŠ Dašo Pavičić, vremenom unaprijede i osavremene uslove i u drugim školama u gradu.