Sjutra Svjetsko prvenstvo u Australiji: Dukić i Marković spremni, slijedi Pariz

Foto:regate.com.hr/Hrvoje Duvančić

Selektor Ilko Klakor, uzdanice crnogorskog jedrenje Milivoj Dukić i Ilija Marković spremni su za Svjetsko prvenstvo koje počinje sjutra u Australiji, u klasi ILCA 7.

Na planetarnoj smotri, Marković i Dukić će se boriti za jednu od sedam viza koliko ih ima na talonu u Adelaidu.

Na osnovu prikazanog tokom prethodne godine, odnosno na kontrolnim regatama u Španiji i Portugaliji, Dukić i Marković imaju realne izglede da stignu do cilja, do Pariza.

Na Svjetskom prvenstvu  u Adelaidi učestvuju 153 takmičara iz 53 zemlje.

Milivoj Dukić je tri puta bio učesnik Olimpijskih igara, mladi Ilija Marković, cilja prve Igre u karijeri. Ono što je bitno, momci moraju da uđu u takmičenje bez pritiska i stresa, jer je to osnovni uslov da greške svedu na minimum, da stignu do cilja, da obraduju sve ljubitelje sporta u Crnoj Gori.

Dukić i Marković su kadri da stignu do vize za Olimpijske igre, a u slučaju da sve ne protekne u skladu sa očekivanjima, imaće  još jednu priliku i to na Evropskom prvenstvu u Grčkoj.

Podsjećanja radi, na Svjetskom prvenstvu u Hagu, na talonu je bilo 16 viza, a svaka država učesnica može da ima samo jednog jedriličara na Olimpijskim igrama. Pored domaćina Francuske, vizu za Olimpijske igre su obezbijedili – Australija, Novi Zeland, Velika Britanija, Kipar, Italija, Španija, Norveška, Nemačka, Peru, Belgija, Finska, Mađarska, Hrvatska, Irska, Portugalija.

Izvor: Sportklub