Slatka Jovi voli šetnju, posebno na Duškovim ramenima

O ljubavi između psa i čovjeka mnogo pričaju upravo oni koji imaju ljubimce i koji ih čak doživljavaju kao članove porodice. Srijećemo svakodnevno pse sa vlasnicima, mada često i nemaju ogrlicu i opremu, što je za neku drugu priču.

U ovoj glavna glumica je Jovi, šestogodišnja, slatka, kratkodlaka, njegovana ženka, pasmine džek rasel.

Jovi obožava šetnje, posebno s visine, na ramenima svog vlasnika Duška Milinovića. O neobičnoj privrženosti i stečenoj navici da šeta sa Jovi na ramenima Duško nam priča:

– Počeo sam da je nosim prije nekoliko godina kada su na dubrovačkom Stradunu bile velike gužve. Pravili su ih putnici sa kruzera. Nije se moglo prolaziti. Jovi je bila u opasnosti da je neko nagazi ili udari. Ja sam je onda podigao na ramena. Odlično se snašla i uživala je. Preko Straduna bismo brzo prošli, bez problema. Poslije toga, kada negdje idemo sama skoči i šetam s njom, sasvim normalno. Dobro drži ravnotežu i osjeća se sigurno.

Vlasnik sa psom za vratom u šetnji Stradunom privlačio je pažnju stranaca, koji su taj prizor mnogo puta fotografisali.

Međutim, Jovi je nastavila da se pentra na ramena Dušku i kroz Novi. Voli da sa visine posmatra svijet. Džek rasel terijer je, inače, najveći skakač i najbolji glumac među psima. Duško i njegova ljubimica pozirali su rado za Novski portal.

– Jovi je veoma mirna, poslušna i umiljata. Navikla je da bude u kući, da se vozi autom do Ljubljane i nazad. Ima svoj slovenački pasoš. Gore je i vakcinisana – ističe Milinović.

Ovaj Novljanin je, inače, poznati turistički radnik, vlasnik čuvenog autokampa Naluka u Morinju, sa tradicijom od 1928. godine. Već je počeo pripreme za narednu sezonu. Dobija povoljne signale sa turističkog tržišta i vjeruje da će sezona biti znatno bolja od lanjske.