“Sloga” se vratila u Novi, ponosna na uspjeh u Turskoj

KUD “Sloga” sa svoja dva ansambla, dječijim i omladinskim, vratila se danas sa Internacionalnog festivala folklora “Sarimsakli Trophy” u Turskoj, sa osvojena četiri prva mjesta. Nakon izvođenja dvije koreografije, Igre iz stare Crne Gore i Igre iz Boke , “Slogi” je pripalo prvo mjesto Festivala, zatim prvo mjesto za najbolju nošnju, scenski nastup i najbolji vokal Marije Vidaković. Za prvu pratilju na izboru za Miss festivala proglašena je Iva Tomanović.

Učestvovalo je 10 ansambala iz Crne Gore, Makedonije, Srbije, BIH i Turske.

-Nismo dobili Grand prix Festivala, ali smo bili vrlo blizu. On je pripao ansamblu sa Golije. Mi smi osvojili prvo mjesto. Ponosni smo i prezadovoljni nastupom, boravkom i kompletnom organizacijom. Djeca su bila odlična. Nismo imali problema ni na granicama sa Albanijom, Grčkom i Turskom – navodi za Novski portal predsjednica “Sloge”, Željka Moskov.

Pored tople dobrodošlice i prijema svih rukovodioca grupa u kabinetu gradonačelnika grada Ayvalik, koji im je uručio specijalne povelje grada, 46 “Sloginih” članova uživalo je u lijepom hotelu, obilascima i pratećim aktivnostima.

Tako će mnogi, pored sjajnog nastupa, pamtiti fish picnic i krstarenje ostrvima bogatim egejskim arhipelagom, uz žurku i razne animacije na palubi.

Već sredinom mjeseca planiraju nastup dječijeg ansambla na festivalu u Čačku. Očekuju poslije toga i poziv za gostovanje u Sloveniji.