Spaljen Banana men na Škveru, krivac svih nedaća Novljana

Na plaži Žalo u gradskoj luci na Škveru je nakon osuđujuće presude suda karnevalskog spaljen Banana men, osuđen za „sva naša propadanja“, čulo se tokom suđenja.

Tročlano vijeće sudije Bitange, tužioca Maginje i branioca Limuna „raspravljalo“ je o njegovoj krivici za „sve banane što su Crnom Gorom pristizale“ i „druzijeh stvari zbog kojih je ođe pukla bruka“. „Banana trula“ je „sve naopačke u Novi izvrnula“, „Banana men je razlog šrto se sve u Novom proda“.

„Spalit ovoga danas, to je prijeka potreba, da za primjer posluži svima“ poručio je tužilac Maginja. Branilac Limun u odbranu pitaše „ Pa je li ova tužna voćka kriva što je Novom crna perspektiva“ ?

Sudija Bitanga je tokom „rasprave“ aludirao na „ruku pravde“ poručivši: „Ako čujem još jedared retoriku presuđivanju blisku, besu vam ovdje sada dajem: i vi ćete bit na spisku“.

Banana menu je „na teret stavljenja krivnja“ i za stanje u OPB Meljine i Institutu, „vođenje“ države „ekspertima“ i odbrana „patriotama“, „ugostiteljstvo ugašeno HTP Boke“, zatim kolektor, izgradnja kompleksa na Mamuli….

Sudija Bitanga je nakon kratke rasprave poručio „Ovom riječju stavljam i prazniku tačku, do narednog februara imaćemo mimozu tehničku. Banana men je evidentno bio koban za naš Novi, neka on sad vrelijem ognjem gori. Zapalite Banana mena“, poručio je sudija Bitanga.

Karnevala su nakog toga, po tradiciji, spalili dželati.

U ulogama sudija bili su Lidija Petrone, Zoran Trojanović i Goran Slavić.

U zabavnom dijelu programa nastupila je Klapa Boka.

Suđenju je prethodila svečana povorka mažoretkinja, Gradske muzike i Mjesne muzike Đenovići od glavnog gradskog trga do Škvera.

Praznik mimoze biće večeras zatvoren koncertom Dejana Petrovića i njegovog Big benda u Portonovi rizortu. Karnevalska povorka krenuće u 19 h ispred restorana Papagaj gdje će biti organizovana žurka uz muziku i zakuska.

Program na glavnom skveru rizorta, Marina trgu, počinje u 20 h.