Start i kilometar taxi vožnje po 1 euro

Foto: Taxi More

Usluge taksi prevoza u Herceg Novom su promijenjene, pa je sada uključena naplata starta jedan euro, a ista je i cijena po kilometru. To su nam potvrdili u obje taxi firme u gradu.

Vlasnik kompanije „DAJMI“, pod kojom posluje Taxi More, Dejan Radulović, kaže da su bili prinuđeni da podignu cijene, zbog cjelokupne situacije, pogotovo cijena goriva.

– Svi znaju koliko je puta do sada poskupilo gorivo, ali mi nismo podizali cijene usluga. Nadali smo se poboljšanju, jer je ogroman finansijski pritisak na građane. Uvijek se računalo da je cijena kilometra litar nafte. Ovakve cijene su bile i prije nekoliko godina, samo je kilometar bio 0,90 centi, a sada je euro. Amortizacija i održavanje auta je poskupila 30-40%, kao i djelovi za auta – ističe Radulović.

U susret sezoni povećan je broj taxi vozila koja će biti u prometu, a stalno je otvoren i konkurs za nova radna mjesta.

– Taxi More voziće 114 auta, za to nam je potrebno baš dosta radnika, u toku su prijave, a mi dajemo i besplatan smještaj radnicima koji nisu iz Herceg Novog. Moja firma je poznata da radi sve u skladu sa Zakonom, svi su prijavljeni od prvog dana, plaćeni su doprinosi – napominje Radulović.

Vlasnik taxija Maestro, Aleksandar Višnjić, za naš portal takođe kaže da su cijene goriva, ali i ostala poskupljenja, kao i povećanje zarada zaposlenih uticali na njihovo poslovanje, tako da je poskupljenje “Maestro” taxi usluga bilo neminovno.

Podsjetimo, do sada nije bilo naplate starta, cijena kilometra bila je 0.90 centi, a minimalna cijena vožnje 1,60 €.