Sunčano, radosno i kreativno oslikavanje jaja

Zašarenio se i zazvonio danas od dječije radosti park Boka, baš kao i jaja od stiropora. Mališani su se svojski prihvatili posla oslikavanja jaja. Pored djece koja su ofarbala preko 250 malih jaja, nekoliko umjetnika iz Novog, pituravalo je velika jaja.

Ovim događajem, otvorena je manifestacija “Biram radost” koju prvi put organizuje Turistička organizacija.

Menadžer manifestacija u Turističkoj organizaciji, Milutin Govedarica, za Novski portal kaže da su ovako i zamišljali ovaj događaj.

– Ovako lijep dan je uljepšao sve, djeca crtaju, njihove kreacije izlažu u “salonima” dok se dobro osuše, a od sjutra će krasiti naš grad. 3D jaja crtaju umjetnici iz Novog, a duž cijelog starog grada će biti postavljena – kaže Govedarica.

Nakon ovog događaja slijedi bazar koji će trajati od petka do nedjelje.

– U subotu ćemo na Trgu da učimo djecu kako se šaraju i kuvaju jaja, biće priganica i roštula. Sjutradan ćemo napraviti kucanje jaja, biće animatori i razne igre, facepainting, tako da nas očekuje mnogo lijep vikend – najavljuje Govedarica.

Djecu je danas animirao “Zeko” koji je dijelio medenjake, što je posebno obradovalo djecu.

Slavica Krivokapić iz Bijele oslikavala je 3D jaje, a izabrala je uskršnji motiv.

– Jako je lijepo organizovano, nacrtala sam zeka i cvijeće, a sa druge strane će biti korpica sa jajima. Od skoro crtam, kao samostalna amaterka, uz pomoć drugarice sam počela da se ovim bavim, to volim i napredujem – ističe ona.

Akademska slikarica, Anita Šimić, se rado odazvala pozivu da učestvuje na ovoj manifestaciji.

– Moj pomoćnik David i ja smo se odlučili za morske motive, barke, sidra, moreplovca. Djeca su se lijepo zabavila, već dva sata smo ovdje i jako se lijepo zabavljaju – kaže Šimić.

Finale programa, u nedjelju 24. aprila, se seli na Škver, od 16 do 19 h, na bini kod spomenika osnivaču grada. Za djecu će biti organizovano skakanje u vreći, gađanje maskote jaja, najjače jaje, izbor najljepše pinjice, gađanje jaja 60+, face painting, puzijada….D