U autobusu iz Beograda za Herceg Novi sakriveno 150 papagaja i 50 hrčaka

Tokom protekle nedjelje Uprava carina je oduzela nelegalnu robu, vrijednu preko 13.000 eura. Službenici Uprave carina su 25. januara na GP Dobrakovo u ranim jutarnjim časovima kontrolisali autobus na redovnoj liniji Beograd-Herceg Novi i  pronašli 150 komada živih ptica- papagaja i 50 komada živih hrčaka.

Ukupna vrijednost oduzete “robe” je procijenjena na 1750€. Kako je saopšteno iz Uprave carina, protiv fizičkog lica je pokrenut prekršajni postupak. Oduzeti papagaji i hrčci predati su službenicima veterinarske inspekcije.

Istog dana službenici Uprave carina su u pojačanoj kontroli u Podgorici na lokaciji kod pijace TC Gintaš od više lica oduzeli cigarete bez akciznih markica, u količini 1527 paklica, kao I 61 kg rezanog duvana, ukupne vrijednosti 9000€. Protiv jednog lica podnijeta je krivična prijava nadležnom tužiocu, dok su prema ostalim licima pokrenuti prekršajni postupci.

Takođe, službenici Uprave su 26. januara u CI Dobrakovo pregledom teretnog vozila i pored uredno prijavljene robe za uvoznika iz Crne Gore pronašli neprijavljenu robu, 240 kg pčelarskog voska, vrijednosti 2880 €.