U trci na Gorici najbolji Željko Dabović

Sportsko-rekreativno društvo studenata ekonomije i menadžmenta Ekomen i Triatlon klub Podgorica su sedmi put na brdu Gorica organizovali trku “Voli Podgorička desetka”. Trka je i ovog puta privukla veliko interesovanje sportista, entuzijasta, ali i publike koja je bodrila trkače.

Posljednji dan vikenda u januaru protekao je u znaku sporta i zdravih stilova života, uz sunčano vrijeme, rekordan broj učesnika i nove rekorde trke na Gorici.

U muškoj konkurenciji, najbolji je bio Novljanin Željko Dabović, član AK Sparta, koji je postavio novi rekord trke – 33 minuta i 36 sekundi. Drugo mjesto osvojio je Brano Baltić, član AK Dionis, sa sjajnim rezultatom 36 minuta i 9 sekundi, dok je bronzanu medalju osvojio Goran Bubanja, iz AK Nikšić, sa vremenom 37 minuta i 39 sekundi.

U ženskoj konkurenciji, prvo mjesto, s rekordnim vremenom, postigla je Amerikanka Ingrid Mollenkopf koja je trku istrčala za 35 minuta i 13 sekundi. Drugo mjesto kod dama osvojila je Dijana Stanišić sa vremenom 41 minut i 3 sekunde, a bronza je pripala Milici Radulović koja je do cilja stigla za 45 minuta i 6 sekundi.

“Mnogo smo ponosni i srećni zbog ovogodišnje trke koja je oborila sve rekorde, sami takmičari su ove godine bili impresivni, a imamo i rekordan broj od 270 učesnika na stazi. Imamo takmičare iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rusije, Ukrajine, Italije, Holandije  tako da je ovo zaista bila veoma uspješna trka,” istakla je predsjednica Društva Ekomen, Ana Slavić.

Posebnu zahvalnost organizatori upućuju sponzorima, partnerima i prijateljima događaja.