U Bijeloj višemilionski servis za megajahte, nova radna mjesta

Foto: Vlada Crne Gore

Staro Brodogradilište Bijela biće redizajnirano u objekat za remont, održavanje, popravljanje i servisiranje superjahti, kroz investiciju vrijednu više desetina miliona eura. Namjera kompanije „Adriatic 42“ je da tu lokaciju pretvori u destinaciju svjetske klase za tu vrstu usluge. To je poručeno nakon sastanka premijera Dritana Abazovića i predstavnika kompanije, predsjednika UO Adriatic 42, kapetana dr Rada Antolovića, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Antolović je naveo da će njihova kompanija pozicionirati Bijelu među glavnim lokacijama za remont jahti u svijetu, nastojeći da obezbijede pouzdanost i visoke tehničke standarde za njihove klijente. On je upoznao premijera Abazovića sa dosadašnjim aktivnostima njihove kompanije i ukupnom realizacijom projekta.

Premijer Abazović je naglasio da se raduje realizaciji investicije od više desetina miliona eura, otvaranju novih radnih mjesta i novog horizonta u promociji Crne Gore kao luksuzne turističke destinacije.

“Vrata Crne Gore su otvorena za sve investitore i uvijek se radujemo njihovom dolasku. Imajući u vidu geografski položaj, blizinu luksuznih hotela u koje dolaze vlasnici mega jahti i lokalnu tradiciju, Bijela je idealno mjesto za ovu investiciju”, istakao je Abazović.

On je naznačio da pravda i progres uvijek idu ruku pod ruku i da će promocija Crne Gore kao fer destinacije, uz jasnu borbu Vlade Crne Gore protiv korupcije i kriminala, dugoročno imati vidljive rezultate, dajući investitorima sigurnost u poslovanju.