Ubrzo počinje rekonstrukcija i popločavanje dijela Šetališta Pet Danica ka Meljinama

Foto: Opština Herceg Novi ( projektovani izged Šetališta)

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalo je tender za nadzor nad izvođenjem rekonstrukcije i popločavanja Šetališta Pet Danica, na dionici od Meljina do hotela Plaža, dugoj 1,7 km. Vrijednost posla sa PDV-om je skoro 25 hiljada eura.

Prethodno je Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog uradila projekat rekonstrukcije.

Podsjetimo da je JP Morsko dobro  tenderom za rekonstrukciju Šetališta Pet Danica na ovoj dionici još u julu prošle godine raspisalo drugi neuspjeli tender , vrijedan 1,5 miliona eura, uvećan skoro 500 miliona u odnosu na prvobitni.

Iz tog preduzeća su početkom januara ove godine najavili da privode kraju dogovor sa potecijalnim izvođačem koji će obaviti ne samo sanaciju i popločavanje, nego i osvjetliti i ozeleniti trasu, postaviti mobilijar, ogradu.

Dobili su prethodno saglasnost Ministarstva finansija za sprovođenje pregovaračkog postupka bez prethodnog objavljivanja poziva za javno nadmetanje.

Dio od “Plaže” do Meljina je jedini nepopločani dio oko 5 km duge atraktivne novske promenade. Radovi bi trebalo da budu završeni do ljeta.

Nije poznato hoće li se Morsko dobro do ljeta pobrinuti i da sanira već popločanu trasu od Tople do Škvera, koja je od teških vozila na mnogim mjestima uništena, a ploče skroz ispale iz ležišta.