Evropski tim za Herceg Novi: U laži su kratke noge, a predmet u SDT-u oko Turističke organizacije sve duži

U Turističkoj organizaciji Herceg Novi vlada anarhija. Narodski rečeno “ne zna se ko pije a ko plaća”, ili, ipak, zna se ko plaća, građani Herceg Novog, saopštavaju iz Evropskog tima za Herceg Novi, nazivajući tu organizaciju KTO.

“Kao što ste mogli čuti i vidjeti na zasijedanju lokalnog parlamenta direktorica KTO Herceg Novi, gospođa Milja Vitorović, iznosila je neistinu za neistinom, od varanja javnosti i lokalnog parlamenta da imaju saglasnost Nacionalne turističke organizacije za rebalans budžeta za 2023. godinu, do toga da ugovor za famozni ledeni tobogan, najskuplji u istoriji ledenih tobogana, nije potpisan”, reaguju iz Evropskog tima za Herceg Novi koga čine DPS i SD.

Ukazuju da se slobodnim pristupom bazi Portala javnih nabavki Crne Gore može uvidjeti da je, ipak, ugovor za ledeni tobogan potpisan i to dva dana prije   lokalnog parlamenta, 29.01.2024. Upućuju javnost na link https://cejn.gov.me/tenders/view-tender/67307

“Postavlja se pitanje kako ako KTO Herceg Novi nije imala usvojen budžet.  Neshvatljivo je da je gospođa Vitorović zaista mislila da će ovo proći neprimijećeno. Gospođa Vitorović i gospodin Otović još jednom su obmanuli većinu odbornika vlasti i prosto ostaje nejasno zašto je ovo odgovaralo odbornicima Demokratske Crne Gore u Herceg Novom, koji su po drugi put usvojili nezakonita akta i “džoker” odbornicima spasili direktoricu i Izvršni odbor KTO Herceg Novi od sigurnih smjena”, pitaju se iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Tvrrde da “ono od čega ih neće spasiti su tužbe i Specijalno državno tužilaštvo koje je već zakucalo na vrata Opštine Herceg Novi i KTO Herceg Novi”.

Kako navode u saopštenju lokalni se parlament pretvorio u parlament bezakonja i apsurda, nonsensa i nemorala zbog čega su i napustili posljednje zasijedanje.

“Gospodine Katiću, gospodine Otoviću, gospodine Radman, gospodine Lučiću i Lazareviću, gospodine Kruniću, vi ste platili tobogan cca. 120.000,00 eura novca građana Herceg Novog, nije kriva Milja Vitorović i Izvršni odbor, vi ste krivi!”, poručuje  Klub odbornika Evropski tim za Herceg Novi.