Nova besplatna besplatna obuka za mlade profesionalce u kulturi

Društvo za kulturni razvoj “Bauo“ poziva mlade koji se bave kulturom ili su zainteresovani za kulturu, a dolaze iz Budve, Kotora i Herceg Novog, da se prijave na devetu besplatnu dvodnevnu obuku “Od CV-a do posla“.

Obuka je namijenjena, prije svega, onim pojedincima/kama koji/e žele da poboljšaju svoje šanse za zapošljavanje i uspješno se snađu u lavirintu tržišta rada, u starosnoj dobi od 15 do 35 godina.

Ona pruža jasan i sveobuhvatan pregled osnovnih koraka i vještina potrebnih za efikasnu potragu za poslom u savremenom kontekstu. Polaznici/e će naučiti kako da kreiraju što kvalitetniju biografiju za posao i CV, koji najbolje ističu njihove kvalifikacije. Tokom dva dana takođe će se baviti praktičnim vještinama korisnim tokom intervjua za posao, uključujući i to kako se pripremiti za razgovor, pravilno odgovarati na pitanja i ostaviti dobar utisak na poslodavca.

Obuku vodi Sonja Radović, psihološkinja i ekonomistkinja, savjetnica transakcione analize, sa višegodišnjim iskustvom u domenu formalnog i neformalnog obrazovanja, psihološkinja u JU Druga osnovna škola u Budvi.

NVO Društvo za kulturni razvoj “Bauo“organizuje obuku tokom vikenda (10. i 11. februar, od 10h do 18h) u Omladinskom klubu Budva, u TQ Plaza (ul. Mediteranska, Budva).

Učesnici iz Kotora i Herceg Novog imaće obezbijeđen hotelski smještaj  i obroke u Budvi tokom oba dana. Zainteresovani se mogu prijaviti putem društvenih mreža Facebook i Instagram ili direktno na e-mail organizacije (drustvobauo@gmail.com), slanjem osnovnih podataka o sebi do četvrtka, 8. Februara, u 18.00h.

Maksimalan broj učesnika je 10, a ovo je deveta od deset planiranih dvodnevnih obuka iz raznih oblasti za mlade iz Budve, Kotora i Herceg Novog u okviru projekta “Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD 2). ReLOaD2.