Uklanjaju zaostale bombe u podmorju Herceg Novog

Na Škveru, sa plaže Žalo ka Karatoču počela je danas akcija uklanjanja neeksplodiranih ubojnih sredstava. To je izazvalo veliku znatiželju građana kada su u moru vidjeli ronioce i policiju koja je obezbjeđivala lokaciju. Mnogi su uzbuđeno pratili aktivnosti očekujući da službenici Direktorata zaštite i spašavanja saopšte neku informaciju i izvade neeksplidirana sredstva.

Iz Direktorata MUP-a Crne Gore potvrdili su Novskom portalu da njihovi službenici sprovode aktivnosti uklanjanja neeksplodiranih ubojnih sredstava u rejonu Herceg Novog:

„Preduzete su sve propisane mjere u cilju zaštite građana i imovine tokom izuzimanja, transporta i uništavanja pomenutih sredstava. Uklanjanjem zaostalih bombi iz perioda prošlih vremena smanjuju se potencijalni rizici od istih“.

Na pitanje da li taj delikatan posao službenici rade po nečijoj dojavi, ili je to redovna aktivnost Direktorata, oni su kazali da „službenici nastavljaju kontinuirani rad na otkrivanju i uklanjanju zaostalih bombi u akvatorijumu Boke i ostalim djelovima našeg podmorja“.