Uspjeh novskih triatlonaca na Ocean Lava Montenegro i “vruća” sezona

Još se nijesu slegli utisci nakon VI triatlon trke Lava Ocean Montenegro 2022 juče u Kotoru, na kojoj je učestvovalo i šest članova Triatlon klubaX Herceg Novi, a njih četvoro postiglo izuzetne rezultate.

Trka se sastojala od dvije distance, half (1, 900km plivanja, 90km biciklizma, 21km trčanja) sa 310 takmičara i olimpijske (1,500km plivanja, 50km biciklizma, 10km trčanja), na kojoj je učestvovalo 130 takmičara.

Među triatloncima iz 42 zemlje našli su se novski triatlonci: Jelena Tomašević na half distanci, Luka Čupić, Negovan Stanković, Timothy Marrian, Marija Bošnjak i Tamara Lepetić – svi na olimpijskoj distanci.

Kao što smo od nje i navikli, Jelena se i ovog puta popela na postolje kao trećeplasirana od ukupnog broja žena koje su se takmičile na ovoj distanci, završivši trku za 4 sata i 57 minuta.

Luka Čupić se takođe našao na postolju kao prvoplasirani od ukupnog broja takmičara na olimpijskoj distanci sa fantastičnim vremenom 2 sata i 28 minuta.

U kategoriji crnogorskih takmičarki, koje su nastupile na istoj distanci, prvoplasirana je Novljanka Tamara Lepetić sa vremenom 3 sata i 28 minuta, dok je drugo mjesto zauzela njena klubska koleginica, Marija Bošnjak.

Uz podršku TO i Opštine Kotor, Multisport Akademije Mayer i samog Igora Majera, direktora trke, još jednom je potvrđeno da je Boka biser i kada je riječ o terenu za održavanje nezaboravne triatlon trke kakva je Ocean Lava, ističu iz Triatlon kluba Herceg Novi.

Odličnim rezultatitima koje su ostvarili u Kotoru najavljuju i uzbudljivu takmičarsku sezonu. Evo i par ineteresantnih datuma u kalendaru: uspon na Orjen – 29. maja, biciklistička trka, 12. juna, Plavnica – državno prvenstvo u sprint triatlonu (0.75km- 20km-5km) 19. juna, Luštica aquatlon.

Konačno, nezaboravan događaj u organizaciji TK Herceg Novi, Svitanje ljeta, uslijediće 25. juna. Ova uzbudljiva rekreativna trka startuje od Mjesne zajednice Kumbor, a cilj je vidikovac 1. maj.

To je ujedno i poziv svim rekreativcima da im se pridruže, istrče i odšetaju lijepom, ali, na nažalost, pomalo zaboravljenom stazom novskog zaleđa.