Večeras na Trgu „Bunt rock night“ i “opasna” rock svirka

Nakon svečanog otvaranja 53.Praznika mimoze i koncerta Nede Ukraden, na Trgu Nikole Đurkovića, večeras slijedi nova dobra “brutalna” svirka. Koncert „Bunt rock night“ je od 20 časova, uz nastup bendova: „Lagana sreda“ i „Bolesna štenad“.

„Bunt“ je jedna od najdugovječnijih emisija Zabavnog programa RTS, u čijem su fokusu rok muzika i pružanje šanse mladim, neafirmisanim i demo bendovima iz regiona. „Bunt rock festival“ pokrenut je 2015. godine, a nakon dvogodišnje pauze nedavno je sa emitovanjem na Drugom programu RTS-a počelo i dugo očekivano, šesto izdanje festivala.

Večeras u Herceg Novom će nastupiti aktuelni šampion posljednje sezone, bend „Lagana Sreda“. Nakon njih, nastupiće i bend „Bolesna štenad“, koje odlikuju tvrđi zvuk i provokativniji tekstovi, za probranu publiku koja voli ovakav izraz. Riječ je o trash-punk-rock bendu iz Beograda, oformljenom 2009. godine. Objavili su do sada tri studijska albuma: “Loše Loše” (2012), “Desiće se lepe stvari” (2015) i “Gde su te manekenke, gde je taj kokain” (2019).

Bendovi sa „Bunt rock festivala“ nastupaju u Herceg Novom već tri godine, u okviru Hercegnovskog strip festivala, pa je organizacija ovog koncerta proizašla iz saradnje HSF-a i Praznika mimoze.