Velemajstor Nikola Đukić pobjednik 8. Međunarodnog memorijalnog šahovskog turnira “Đorđe Konjević”

U okviru sportskog programa 53. Praznika Mimoze, održan je 8. Međunarodni memorijalni šahovski turnir “Đorđe Konjević, a pobjednik turnira je član podgoričke Budućnosti, velemajstor Nikola Đukić sa 11 i po poena.

Drugi je bio nekadašnji član Herceg Novog 1949, Fide majstor Aleksandar Tomić sa 10 i po poena, treće mjesto osvojio je talentovani Dario Alivodić sa 9 i po poena, od četvrtog do sedmog mjesta sa po 9 poena dijelili su novi član Herceg Novog 1949, Fide majstor Armin Mušović, Stjepan Krstonijević, Božidar Kisić i Fide majstor Vjekoslav Vulević, a od osmog do desetog mjesta sa 8 i po poena dijelili su Milo Pobor, predsjednik ŠSCG, Fide majstor Jovan Milović i Peko Đurović.

Kao najbolje plasirani omladinac turnira bio je Savo Vujović sa 8 poena, najbolje plasirana žena bila je Nikolina Anđelić sa 6 i po poena, najbolji domaći klupski igrač Miloš Bubanja sa 8 poena, najbolji veteran turnira Intermajstor Bogdan Podlesnik sa 8 poena i najbolji domaći klupski veteran Mašan Bubanja sa 7 poena.

Turnir koji je organizovao Šahovski klub “Herceg Novi 1949” okupio je 82 takmičara iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Ukrajine.

Turnirski posao odradio je Internacionalni sudija Veselin Balšić iz Podgorice.
Predsjednik Šahovskog kluba “Herceg Novi 1949” Stevan Lepetić i kćerka pok. Đorđa Konjevića, Marija, uručili su zahvalnice za razvoj i doprinos u organizaciji turnira Opštini Herceg Novi, Šahovskom Savezu Crne Gora, Hotelu “Plej” i sekretaru ŠK “Herceg Novi 1949”, Milošu Bubanji.