Vodovod na Luštici 8,4 miliona eura: Biće za dvije i po godine

Uprava javnih radova raspisala je tender, vrijedan 8,4 miliona eura, za izgradnju vodovodne mreže na novskom dijelu poluostrva Luštica.

Zainteresovani imaju rok do 18. marta da se prijave, a rok važenja ponude je 120 dana od otvaranja ponuda. Rok za ispunjenje ugovorenih obaveza je 900 dana od uvođenja izabranog izvođača u posao.

Pored višemilionske inostrane investicije, naselja Luštica Bay, riječ je o drugom najvrijednijem infrastrukturnom projektu na Luštici u posljednjih 50 godina. Na ovaj način će prvi put biti riješeno kompletno snabdijevanje vodom za sve stanovnike Luštice, u svim zaseocima: Zabrđe, Trojanovići, Mitrovići, Rose, Klinci, Mrkovi, Tići, Večerići, Žanjice, Eraci, Radovanići, Zambelići, Babunci, Brguli, Mardari, Begovići, kao i budući turistički kompleksi (NORTHSTAR i PORTO BONO). To je navedeno u programskom zadatku sa elementima UT uslova za izradu tehničke dokumentacije za ovaj lokalni objekat od opšteg interesa .

Za izradu projektne dokumentacije Opština Herceg Novi izdvojila je 100 hiljada eura. Glavni projekat uradila je Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog.