XI Big game fishing od 13. do 16. septembra u Herceg Novom

U srijedu, 13. septembra na Škevru, u resto baru Jadran biće, uz muzički program, otvorena sportska i turistička manifestacija XI Big game fishing.

Nadmetanje će trajati tri dana i okupiće preko 100 učesnika i gostiju.  Sportski ribolovci dolaze u lov na tune, sabljarke, lampuge i druge trofejne ribe iz Norveške, Njemačke, Rusije, Ukrajine, Slovenije, Srbije, BIH, Hrvatske i Crne Gore.

„Za sada je prijavljeno preko 20 ekipa. U brodovima će biti od jedan do pet članova. Ribaćemo do 12 milja od obale u crnogorskim teritorijalnim vodama. Očekujemo dobre rezultate i ulov, jer ovo je bila veoma dobra godina u lovu na tune i sabljarke“, priča za Novski portal predsjednik kluba Big game Herceg Novi, Radojica Raco Gardašević, koji se dokazao kao dobar organizator, ali i lovac na trofejne ribe.

Subota će biti posljednji i najuzbudljiviji dan, jer će se iskusnim i pasioniranim sportskim ribarima pridružiti i najmlađi. Naime, od 10 do 13 časova biće organizovan Little game fishing, takmičenje za djecu od 7 do 16 godina.

„Za djecu je obezbijeđen prevoz brodom sa gradskog mula do Rosa gdje će biti takmičenje, uz potrebnu opremu, osvježenje i užinu. Želimo da kod mladih razvijamo ljubav prema moru i sporstkom ribanju, a kasnije i prema big game-u. Prijave su moguće do subote u cafe baru Citadela na Škveru“, kaže Gardašević.

Tog posljednjeg dana manifestacije u resto baru Jadran, u 20 h, priprema se i velika  fešta uz proglašenje najbolja tri ulova, odnosno najbolje ekipe koje će biti nagrađene. Autentičnu zabavu će začiniti i  Gradska muzika Herceg Novi.

Prethodiće joj u 18.30 prava riblja gozba na Šetalištu na Škveru u 18 časova i 30 minuta za domaće i furešte. Organizatori će dijeliti besplatno ribu, a nadaju se da će biti dovoljno ulova za tri dana, jer se nastavlja dobra riblja sezona.

Pokrovitelji XI Big game fishinga su Opština i Turistička organizacija Herceg Novi, kao i Savez za sportski ribolov na moru.