Završni vikend „Mimoze“: Dosta programa, ali neke može pokvariti kiša

Tradicionalnim spaljivanjem Krnevola, Velikom međunarodnom karnevalskom povorkom i koncertom Dejana Petrovića i Big Benda, 5. marta će biti svečano zatvoren Praznik mimoze u Herceg Novom, najavljuju organizatori.

Predstojećeg vikenda bi trebalo na otvorenom da se održi i trka karića. Međutim, vremenska prognoza nije povoljna i moguće je da će nešto od planiranog biti odloženo.

Za sada, ostaje najavljeni koncert Dejana Petrovića i Big Benda u subotu na trgu Portonovi Marine, a prethodiće mu karnevalska povorka i nastup karnevalskih grupa.

Velika međunarodna karnevalska povorka će u 19 časova krenuti od restorana „Papagaj“ u Đenovićima i u 20 časova stići u rizort Portonovi.

Defile će predvoditi trombonjeri, mažoretke, Gradska muzika Herceg Novi i Mjesna muzika Đenović, a najavljeno je učešće više od 300 karnevalista iz 12 karnevalskih grupa regiona i predstavnika Federacije evropskih karnevalskih gradova, čiji je Herceg Novi član.

Istog dana će biti upriličeno i tradicionalno Spaljivanje Krnevola na Škveru. Karnevalska povorka će krenuti sa Trga Nikole Đurkovića u 11 časova, prodefilovati kroz grad, da bi u podne u gradskoj luci bilo održano suđenje krivcu za sve nevolje Novljana u protekloj godini.