Uspješna promocija Josipa Tripovića u Bjelovaru

U sjenci ratnih zbivanja i njihovog odjeka u Evropi, u našoj državi i Herceg Novom, lijepi događaji, poput predstavljanja Novljana i njihovih djela u okruženju, ostaju na margini.

Ipak, nedavnom promocijom svoje dvije knjige u Bjelovaru, „Kad dodirneš dno i „Mala Dolores“, Josip Tripović je uspješno predstavio svoj grad i rodne Baošiće, kao i državu.

Promocija obje knjige priređena je u sklopu proslave 180 godina Matice hrvatske u organizaciji Vijeća ogranaka Matice hrvatske Bjelovarsko-bilogorske županije i Narodne knjižnice “Petar Preradović”.

– Predstavljen sam kao crnogorski književnik i pored promocije knjiga bjelovarsko-bilogorskoj publici sam se prezentovao putem muzičkih slajdova odakle dolazim. Naišao sam na veliko gostoprimstvo, prije svega organizatora, moderatora Slavena Klobučara, direktorice knjižnice Vjeruške Štivić, predsjednika Ogranaka Matice hrvatske u Bjelovaru Vedrana Milića, kao i od pročelnika Vijeća ogranaka Matice hrvatske Bjelovarsko-bilogorske županije, Mata Ćuraka. Naišao sam i na veliku zainteresovanost medija – priča Tripović.

Tokom četiri dana boravka u Hrvatskoj imao je prijem u Knjižnici, u upravi grada Bjelovara i u Turističkoj organizaciji. Iskoristio je priliku da zvaničnicima pokloni svoja djela, ali i monografije i bitna štiva vezana za Herceg Novi i pojedina mjesta duž rivijere.