Željko Dabović pobjednik trke Telekom Montenegro Business Run

U Podgorici je održan treći Telekom Montenegro Business Run – poslovni događaj koji okuplja brojne zaposlene i kompanije, te ih kroz timsku trku na pet kilometara podstiče na druženje, razvijanje timskog duha i fizičku aktivnost.

Pobjednik trke, Novljanin Željko Dabović iz kompanije Tehnomaks, oborio je prošlogodišnji rekord, te distancu od pet kilometara istrčao za 16 minuta i 25 sekundi.
Ipak, od pobjede mu je, kako navodi, važnija lijepa atmosfera i druženje koje je obilježilo događaj.

„Ovo je jedan specijalni događaj koji okuplja preko hiljadu zaposlenih, te bih ispred rezultata naglasio druženje i zabavu. Mi ovdje podstičemo zdrave stilove života i šaljemo jednu veoma lijepu poruku, a takođe, zaposleni učvršćuju dobre odnose“, zaključuje Dabović.

 

Foto: Mediabiro

Jedan od organizatora ovog događaja, Igor Majer, istakao je zadovoljstvo usljed realizacije trke i velikog broja učesnika koji su izrazili interesovanje za promociju zdravih stilova života i jačanje korporativnog duha u radnom kolektivu.

„Treći Telekom Montenegro Business Run, 1288 učesnika, 105 kompanija iz Crne Gore, najmasovnija sportska manifestacija otvorenog tipa ikada, makar kada je riječ o trčanju. Ljudi su se okupili iz cijele Crne Gore, i puna dva minuta su učesnici samo prolazili startnu liniju“, naveo je Majer.

Majer je ponosan na cjelokupnu organizaciju događaja koji, kako ističe, ima veliki značaj.

„Događaj ima višestruki značaj – najprije za taj korporativni momenat jer se kolege okupljaju na jednom najorganizovanijem događaju, gdje upravo promovišemo zdrave stilove života. Previše vremena provodimo u zatvorenom prostoru, u kancelarijama, i evo sad smo pokazali da trčanje, brzi hod i generalno rekreacija nije bauk, i da to svi mogu sebi da priušte“, poručio je Majer.

Organizatori manifestacije su Multisport Akademija MAYER i Business support centar iz Podgorice.