Zima u Baošićima: Puno posla u susret fešti i novoj sezoni

Betoniranje lokalnog puta, spajanje naselja na glavni kolektor, kao i pripreme za Feštu od ribe, vina i mimoze potvrđuju da u Baošićima nijesu usnuli.

Mjesna zajednica Baošići završila je betoniranje 150 m puta prema Zaušju, čime je zavšena komplentna trasa puta ka tom zaseoku. MZ obezbijedila je 35 kubika betona, a mještani su kupili armaturne mreže i pomogli su u betoniranju, čime je ušteđeno dosta sredstava, ističe za Novski portal, predsjednik MZ Baošić, Đuro Cvjetković.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mjesna zajednica Baosici (@mzbaosic)

Kolektor kroz Baošiće dobro funkcioniše, a u toku je spajanje naselja na glavni kolektor.

– Primarni krak fekalne kanalizacije radi se u ulici Donje i Gornje vodice, u pojasu magistrale, a imali smo i dopunu projekta u dužini od 150 m kako bi se još neke kuće mogle spojiti. Očekujem da će u toku ovog mjeseca taj posao biti završen – kaže Cvjetković.

MZ je dobila građevinske dozvole za sve sekundarne krakove za naselja Gornje i Donje vodice, koji kanalizaciju čekaju 25 godina.

– Svi sekundarni krakovi su ušli u plan javnih nabavki Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, pa ćemo tokom godine i početi radove – ističe Cvjetković.

MZ čeka da se završe ostavinske rasprave kako bi pripremili projektnu dokumentaciju za izgradnju novog mjesnog groblja i kapele. Projekat će raditi Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

Istovremeno, domaćini se uveliko pripremaju za tradicionalnu feštu od ribe, vina i mimoze, u subotu 19. februara

– Očekujemo dobru posjetu, ne kao ranijih godina, jer je na to uticala pandemija virusa korone, ali dočekaćemo goste i sve će biti spremno onako kako treba – obećava Cvjetković.