Baba Marta je uporna i narednih dana hladno

Hladni talas koji je zahvatio našu zemlju proteklih dana, osim jake bure i snijega u zaleđu nije pravio veće probleme dežurnim službama. Ipak, iako dnevne temperature dosežu 10 stepeni, subjektivni osjećaj je da je dosta hladnije zbog jakog vjetra. Meteorolozi kažu da ovo nisu ekstremne situacije, da je uobičajeno da se u martu desi ovakva meteorološka situacija.

Radnici Komunalno stambenog su na putu za Kruševiće i Vrbanj posipali rizlu, a lokalni autobus jutros je redovno saobraćao. Put prema Ublima je takođe prohodan, pa kamioni Čistoće redovno odvoze smeće.

Snijega ima na Vrbanju, koji se zbog niskih temperatura zaledio. Jutros u 8 h je izmjereno -6 stepeni. Kako informišu iz Agencije za zaštitu i razvoj Orjena, put je prohodan, apeluju na dodatan oprez zbog leda, kao i obaveznu upotrebu zimske opreme. Avanturistički park ne radi.

Upotreba zimskih guma obavezna je do 1. aprila, na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

Danas se očekuje pretežno sunčano ili malo do umjereno oblačno. Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura vazduha od -5 do 12 stepeni. Po prognozama, vjetar će oslabiti za vikend, ali će dnevne temperature biti ispod 10 stepeni, pa još nemojte pakovati kape i debele jakne.