Dr Marić: Ne može Institut bez Bolnice Meljine i obratno

Ne treba razdavajati problem Bolnice Meljine i Instituta Igalo, smatra v.d direktor Instituta dr Savo Marić, koji je došao na protest radnika Bolnice.

“Grad ima 40 hiljada stanovnika. Mora imati svoju Bolnicu koja će biti u gabaritima da ospluži i 100 hiljada turista koji dolaze. S druge strane Institut Igalo ne može da funkcioniše niti da prima strane pacijente, ako nema bolnicu u svom gradu”, kategoričan je dr Marić.

Posljednjih mjeseci su u žiži obje ustanove, ali sporo se riješavaju problemi, a posljednje odluke koje dolaze iz Podgorice ne idu na ruku zdravstvu Herceg Novog, dodaje dr Marić.

“Još imamo malo optimizma, ali sve više gubimo nadu da rješenja idu u dobrom pravcu. To ne znači da građani ne treda da budu jedinstveni, i ne znači da treba da se predajemo. Shvatili smo da jedino zajedno možemo rješavati probleme. Nadam se da će se dozvati pameti ljudi koji odlučuju i predstavljaju državu i koji su dali velika obećanja, te da će ih ispuniti. Kada sam razgovarao sa ministrom zdravlja Dragoslavom Šćekićem, ukazao sam mu na probleme zdravstva u Herceg Novom i rekao da će imati mnogo neprospavanih noći ako se rješenje ne nađe. Ali maćehinski odnos prema Herceg Novom iz Podgorice se izgleda nastavlja. Iz dana u dan se pokazuje da ne postoji želja ili pravo rješenje. Zvaničnici su rekli ovih dana da imaju rješenja, ali ako je tako neka nam kažu da budemo spokojniji da ćemo imati zdravstvo u Herceg Novom. Ovako živjeti u neizvjesnosti više nema smisla”, kazao je dr Marić.