Protest ispred Opštine: Traže vanrednu Skupštinu, odlazak nesposobnih…

Ispred zgrade Opštine Herceg Novi radnicima Bolnice Meljine obratiili su se predsjednik Skupštine, Ivan Otović i potpredsjednik Opštine Miloš Konjević. Predsjednik Opštine Stevan Katić službeno je, kako su kazali, odsutan.

Konjević je kazao radnicima da nije učestvovao u pregovorima u Podgorici oko statusa Bolnice Meljine i Instituta, ali garantuje da će svi u Opštini biti uz njih.

“Niko iz Bolnice Meljine neće ostati bez posla i ako treba opet ćemo na ulice i blokirati Debeli brijeg, kružni tok u Meljinama. Mora se naći rješenje za svakog radnika Bolnice Meljine, bio medicinski ili tehnički. Novska lista se pridružila i jutros protestu. Borićemo se zajedno i mislim da će lokalna uprava i svi stati uz svakog radnika Bolnice”.

Odgovarajući na pitanje može li doći do sastanka sa ministrom Šćekićem on je kazao:

“Ministar Šćekić nije moj ministar. To što radi našem gradu i našim zdravstvenim ustanovama, to je bruka i sramota. Zvali smo ga do sada mnogo puta da dođe. Danas dolazi njegov kolega Lalošević, pa njega treba pitati. Nisam htio na sastanak s njim, jer ova Vlada nije moja Vlada i ona za koju sam se borio 30. avgusta. Gospodin Šćekić radi što hoće. Postavlja neke ljude, znamo što se desilo u Domu zdravlja, što je htio da uradi u Institutu. Vjerovatno ima neku namjeru s Bolnicom Meljine, jer je prekršio dogovor”, kazao je Konjević.

Ivan Otović je dodao da su na koalcionom sastanku saznali da je u Domu zdravlja smijenjen dr Komar i svi koalicioni partneri su osudili taj čin. Sa ministrom zdravlja su pokušavali na sve formalne i neforamlne načine da stupe u kontakt, pa i preko partijskih centrala u Podgorici, ali, činjenica je da on jednostavno nije pokazao interesovanje za ovaj grad, ustvrdio je Otović.

Na pitanje novinara da li mogu da organizuju blokadu da ministar zdravlja ne može danas da izađe iz Kotora, gdje je u posjeti, Otović je kazao da je svaki predlog dobrodošao.

U užarenoj atmosferi povela se sa njim i polemika, iako kako je rekao, on nije adresa za sve napade, jer su učinili sve što su mogli.

Na traženje Olivere Doklestić da sazove odmah vanrednu Skupštinu predsjednik lokalnog parlamenta Ivan Otović je kazao da to nije problem, ali:

“Zvali smo hiljadu puta ministra Dragoslava Ščekića, pet puta smo išli u Podgoricu, svaki put su nam bila zatvorena vrata”.

Doklestić je uzvratila: “Ako ne možete da dovedete ministra iz partije koja ne postoji, ni vi ne postojite, kako vam nije jasno?! Ko ste vi onda, koga predstavljate? Ne možete da zovete ministra Šćekića koji je Herceg Novi zavio u crno, sram vas bilo, to nije opravdanje. Sa svim ovim ljudima treba pješke da krenemo u Podgoricu. Ili svi treba kući da idete, vi i Stevo Katić, svi. Ne znam šta više pričate sa onima što samo zamajavaju, lažete i lažete, nema kraja tome. Sazovite sjednicu, zovite medije, radite sa svima, pričajte sa građanima, ima načina. Ko je uopšte ministar zdravlja koji se igra sa 30 hiljada građana Herceg Novog”, uzvikivala je Doklestić Otoviću.

On je na to odgovorio da će uraditi sve što je u njihovoj moći, a radnici su odmah negodovali, poslije tih riječi.

“Mislim da ja nisam ovdje adresa za sve napade. Pozvan sam došao, saslušao vas. Juče sam čuo da su raspisani konkursi, kao i većina kolega iz Opštine. Moja politička partija i grupa, kao i potpredsjednika Miloša Konjevića, nema ministre u Vladi Crne Gore. Imamo poslanike, ali oni nijesu izvršna vlast”, kazao je Otović prekidan više puta.

Okupljeni su ga podsjetili da je izjavljivao da će braniti Bolnicu Meljine, a pitanje je što će uraditi sada da se to desi, bez političkih floskula: “uradićemo sve što je u našoj moći”. “Iz ove Opštine treba da krene cijela rijeka protesta”, dobacivao je jedan od okupljenih.

Otović je kazao da moraju imati informacije da bi znali šta činiti o čemu će se zajedno dogovoriti na sastanku u zgradi Opštine.