Hoće hitan razgovor s ministrima i poništenje konkursa za radna mjesta u Bolnici Meljine

Predstavnici zaposlenih u Bolnici Meljine na sastanku sa potpredsjednikom Opštine, Mirkom Mustirom, zahtijevali su da Opština Herceg Novi stupi u kontakt sa Ministarstvima zdravlja i finansija, kao i sa Vladom, te da se konkurs Bolnice Kotor za radna mjesta u Bolnici Meljine, poništi. Kako je nakon sastanka rekla predsjednica Sindikata Slavica Drobnjak, spontano je došlo do dogovora da se nakon protesta u Meljinama, pojave ispred Opštine, kao ustanove koja je do sada uvijek davala podršku i pomagala u protestima.

„Tražili smo da radnici od 1. februara dobiju ugovore o radu, svi zaposleni, da tokom sljedećeg mjeseca možemo da reagujemo. Postavili smo i pitanje da li je u preuzimanju došlo do gašenja Bolnice Meljine, jer se gasi ime bolnice Meljine? Preko naših Sindikata kojima je sjedište u Podgorici, tražićemo sastanke sa ministrom i premijerom“, navela je Slavica Drobnjak.

Kako je dodala moraju reagovati brzo jer imaju kratak rok i ponovila da niko neće konkurisati na konkurs.

„Mora se pregovarati i pregovarati, zašto je bilo ovako i kako treba da bude ubuduće. Zahtjev za poništenje konkursa uputiće Sindikat i predstvanici Opštine“, kaže Drobnjak.

Glavna sestra Bolnice Meljine, Vesna Manojlović, kaže da je ovim konkursom njeno radno mjestro ukinuto, a Opštini su se obratili jer su uvijek bili uz njih.

„Borbom za opstanak Bolnice i mi smo uz Opštinu. Nismo pominjali što nismo primili platu, samo smo došli da se sačuva bolnica koja je potrebna i Opštini, jer i njihov napredak je moguć samo ako bolnica ostane. Zašto da se djeca ne rađaju u Herceg Novom? I pitala sam ko su ti ljudi koji žele da zatvore ovaj grad i pretvore ga u selo. Zamolila sam ih da politiku ne uvlače u zdravsto i Bolnicu“, kazala je ona smatrajućii da su sami ćutanjem napravili grešku, jer su dali dovoljno prostora da u Vladi smisle ovo što je, morbidno.

Babica u porodilištu u Meljinama, Marina Milašinović, kaže da zahtijevaju da objavljeni konkurs ponište.

„U njemu nema našeg neonatologa, nema sedam pedijatrijskih sestara, kao ni dovoljan broj babica i ostajemo sa jednim ginekologom na 300 porođaja godišnje, što je nedopustivo. Mi ne znamo da li ćemo od utorka raditi i dolaziti na posao“.

Na sastanku s radnicima bili su potpredsjednik Miloš Konjević i predsjednik Skupštine opštine, Ivan Otović.