Dubrovčani otvorili 38. Zimske Dane muzike

Foto: Služba za informisanje OHN

Kvartet Sorkočević iz Dubrovnika otvorio je zimsko izdanje 38. Međunarodnog festivala Dana muzike, koje će u Herceg Novom trajati do 16. februara. Publika je u Dvorani Park uživala u izvođenju djela svjetskih i hrvatskih kompozitora, među kojima i u Sorkočevićevoj Simfoniji broj 1, koja je svojevrsna „vizit-karta“ ovog kvarteta.

„Dani muzike su manifestacija visoke kulture i događaj koji ukusom i stilom odskače od onoga što moderni i prolaznitrendovi diktiraju. Uz pandemiju koja je zadesila cijeli svijet i posebne uslove rada I funkcionisanja, mogli smo se uvjeriti koliko ovakvi programi znače za život jedne zajednice“, kazala je potpredsjednica Opštine Herceg Novi, Vesna Samardžić otvarajući zimsko izdanje Dana muzike.

Zahvalila je organizatorima, predsjednici Savjeta festivala Mileni Lučić, maestru Borisu Kraljeviću i Muzičkoj školi, kao I članovima kvarteta Sorkočević, zbog kako je kazala pružene ruke prijateljstva i saradnje između njih i Festivala.

Publika je nakon programa kvartet pozvala na bis, koji je potom izveo Rosinijev valcer.

Dubrovački muzičari su ocijenili da je novska publika bila vrlo iskrena, da se prepustila njihovom izvođenju i da se to osjeti. Smatraju da su muzičari i publika sa željom dočekali koncerte uživo poslije skoro dvije godine zatvorenosti zbog pandemije.