Za 8. Novsku skalinadu 149 potvrđenih takmičara

Veliko interesovanje među rekreativcima i trkačima vlada za nedjeljnu 8. Novsku skalinadu, što potvrđuje podatak da je učešće verifikovalo 147 takmičara, a prijavilo se 169.

Za trku od Škvera do vrha Španjole, sa 646 skalina i dosta uspona, najviše je zainteresovanih učesnika iz Crne Gore, ali ima i takmičara iz Rusije, Srbije, BiH, Hrvatske.

– Najmanje je triatlonaca, samo dvoje, najviše rekreativaca i trkača, što je dobro. Mnogo je onih koji su dolazili i ranije na Skalinadu, čak od početka. Najmlađi učesnici ove godine biće njih troje koji su 2015.godiše, a najstariji bračni par Dubravka i Lazar Rajić, 1952. i 1950. godište. Oni se takmiče od početka Novske skalinade i gotovo svake godine dobiju neku od medalja. U kategoriji 60+ je čak petoro učesnika – i tri učesnice, kaže za Novski portal, u ime organizatora, Triatlon kluba Herceg Novi, Luka Čupić.

I ovogodišnja Novska skalinada podrazumijeva takmičenje u osam kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji, plus u apsolutnoj.

Iako sa veoma malom finansijskom podrškom za organizaciju ovako zahtjevne trke (samo 1000 eura od Opštine) u Triatlon klubu Herceg Novi ističu da će biti zadovoljni ukoliko ona prođe bez povreda, a finansijski saldo bude 0. Nekoliko sponzora dalo je donacije u okrepi i nagrade u uslugama.

No, ovoga puta imaće i veću medijsku podršku. Pored našeg Novskog portala i drugih lokalnih medija, u nedjelju će biti organizovana uključenja u Jutarnji program TVCG.

Kao i svake godine iz TK Herceg Novi morali su, uz pomoć nekoliko Novljana, da očiste tvrđavu Španjola. Stara kula je zablistala nakon pet ura čišćenja i odnošenja gomila smeća.

Pokošena je trava, očišćen korov na stepenicama, pokupljen otpad kojeg je bilo svuda na zidinama tvrđave. Odčepljeni su svi odvodi za atmosferske vode i još mnogo toga.

Uglavnom, ne nedostaje entuzijazam i želja da domaćini pokažu da su i ovoga puta sjajni organizatori i promoteri Herceg Novog. Moći će da se pohvale i novim dizajnom medalja za sve učesnike i posebno najbolje.

Podsjetimo da je promoter trke naš Novljanin, mladi i uspješni crnogorski glumac, Miloš Pejović.

Novljani bi trebalo da podržite ovu jedinstvenu manifestaciju, da dođu na Škver i bodre takmičare u nedjelju, 13. februara u 10.30 časova.