Kakva noć! Kakva ljepota! Maturanti, srećno!

Tradicija u Novom je nakon dvije godine nastavljena i svjedočili smo još jednoj čarobnoj svečanoj maturskoj promenadi.

Posebne emocije za 220 hercegnovskih maturanata i maturantkinja, u noći za pamćenje, za cijeli život. Posebni osjećaji i za sve njihove roditelje, rođake, prijatelje, koji su došli da ih pozdrave i požele sreću na novoj životnoj stazi.

Fotografisanje, zagrljaji, po koja suza radosnica, buketi cvijeća, ljepota i mladost. U prelijepim haljinama, odijelima, s dosta ukusa i odmjerenosti, dostojanstveni i samopouzdani, predvođeni Gradskom muzikom Herceg Novi, maturanti su defilovali od Belaviste, prošli vrata od grada, pa Njegoševom do Gradske kafane.

Tu su do jutra imali zabavu, pjesmu, veliki švedski sto, svjesni da više nikada neće biti u tolikom broju na okupu, te da će svako od njih izabrati neki svoj put i graditi budućnost. Naravno, mnogi će ostati prijatelji za cijeli život, jer dobro već znaju što znači prijateljstvo.

Maturantkinje su dobile i neobičan poklon – ručno rađene ukrasne trakice sa cvjetićima, koje je izradila naša sugrađanke Bahra Muratović.

Prvu zvaničnu čestitku uputila je direktorica Srednje škole Ivan Goran Kovačić, Ljiljana Кaranović, koja je poručila da ne vjeruje da je sreća lijepa samo dok se čeka, već je ljepota u njenoj potpunosti i punoći. Sigurna je da je i ova generacija može doseći ako bude mudra da izbjegava loše stvari i ako:

– Ako budete mnogo radili na sebi i stremili da budete bolji. Molim vas, šta god da radite i gdje god da budete, nikada nemojte da zaboravite na pristojnost. To je nešto što nas izdvaja. Prijatelji koji su sada uz vas, a sa kojima ste ne samo ove četiri godine, već vas ima da ste zajedno od vrtića, biće uvijek vaši prijatelji jer ste jedni drugima učestvovali u odrastanju i postali neraskidivi dio jedan drugoga – rekla je Кaranović i pozvala na prvi ples roditelje sa maturantima i maturantkinjama.

Valcer, a što drugo, mnogi su plesali prvi put.

Želimo im da hrabro savladaju svaki izazov života, da postanu uspješni i dobri ljudi, da ih uvijek prati muzika, ples i pjesma.