Kraj školske godine za đake osnovnih i srednjih škola

Ljetnji raspust za đake osnovnih i srednjih škola počinje sjutra, a danas je posljednji radni dan. Narednih dana svim đacima biće uručena svjedočanstva sa ocjenama.

Ljetnji raspust završava se u srijedu, 31. avgusta kada će đaci opet u školske klupe.
Obrazovno-vaspitni rad obuhvatao je četiri klasifikaciona perioda.

Nastavna godina za učenike završnog razreda završila je u četvrtak, 19. maja.

Ministarstvo prosvjete Crne Gore je i ove godine obezbijedilo besplatne udžbenike za sve učenike javnih ustanova osnovnog obrazovanja. Štampanje besplatnih udžbenika je u toku i do kraja jula će biti završeno, dok će prva isporuka u škole stići početkom avgusta, saopšteno je ranije iz Ministarstva.

Pravo na besplatne udžbenike imaju svi učenici javnih ustanova osnovnog obrazovanja.

Podaci o učenicima koji su upisali prvi razred i onih koji će sljedeće školske godine pohađati od II do IX razreda, dostavljaju se Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva početkom jula, a isporuka udžbenika će se vršiti čim ih škole kompletiraju. Podjela udžbenika za učenike prijavljene do 5. jula biće realizovana:

-za I, II i III razred od 8. avgusta 2022. god;

-za IV, V i VI razred od 15. avgusta;

-za VII, VIII i IX razred od 22. avgusta ove godine.

Za isporuku kompleta udžbenika prema naknadnoj porudžbenici za djecu koja su se naknadno upisala u I razred ili su došla iz inostranstva i upisala razred u Crnoj Gori, za njih će udžbenici stići krajem avgusta ili početkom septembra.