Kraljevsko pozorište Zetski dom gostuje s predstavom “Ko se boji Virdžinije Vulf”

U Dvorani Park će sjutra veče biti izvedena američka drama Edvardua Olbija “Ko se boji Vurdžinije Vulh”u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

Ovaj klasik koji već pola vijeka s lakoćom osvaja pozorišnu i filmsku publiku u postavci je Paola Mađelija, reditelja čija internacionalna karijera traje preko pedeset godina. Mađeli potpisuje I kostimografiju sa Linom Leković, kao i dizajn svjetla. Scenografi su Lorenco Banci i Marko Petrović-Njegoš, kompozitor Ljupče Konstantinov. Na dramaturškoj obradi komada su radile Stela Mišković i autorka prevoda Željka Udovičić – Pleština, koja je između ostalog o komadu zapisala:

“Savremenost ove predstave ogleda se i u tome što bez straha i vrlo nedvosmisleno najavljuje prodornu, agresivnu, na sve spremnu »novu« generaciju koja promoviše zamisao da je uspjeh mjerljiv isključivo kriterijima koje sa sobom donosi liberalni kapitalizam. Ipak, “Virginia Woolf“ pruža nam mogućnost individualnoga bijega od društvenih konvencija, sugerišući nam da se još uvijek možemo zalagati za mogućnost izbora; za pravo na sopstvenu zbunjenost i ćutanje unutar civilizacije koja insistira na komunikaciji buke; ohrabruje nas u pravu na postavljanje pitanja u svijetu koji takva pitanja izvrgava ruglu; u pravu na romantizam i melodramu u svijetu koji se stidi emocija… Humorni elementi crne, mračne, divlje komedije, ali sa elementima i melodrame, tragedije, slepstika, pa i satire.”
U predstavi, koja je premijeru imala 21. novembra 2021. igraju Ana Vujošević, Dejan Ivanić, Ana Vučković i Frano Maković, sa kojim u alternaciji igra Novljanin, Miloš Pejović.

Predstava počinje sjutra, u 20 časova.