U TV seriji “Dug moru” glumiće tri dječaka iz Novog, prijave u toku

Foto: Škola glume Maska

U toku je kasting za treću sezonu regionalno popularne TV serije “Dug moru”, za koju producenti traže tri dječaka od 7, 13 i 15 godina, a hercegnovska škola glume “Maska” pomaže im u tome.

Škola glume „Maska“ okuplja talentovanu djecu za glumu, ali ih predavači uče i kako da se oslobode treme, pravilnom izgovoru i koordinaciji tijela, priča za Novski portal glumac Danilo Babović, koji vodi ovu školu uz Gorana Slavića.

– Jedna uloga je vrlo noseća, a ostale se pojavljuju često. Do sada se prijavilo 15 dječaka, snimili smo kratke video zapise, produkcija će odlučiti o užem izboru i reći koga žele da uživo vide – kaže Babović. Prijave za ulogu su još moguće preko njihove Instagram stranice.

Danilo je učestvovao u prvoj sezoni ove serije, kaže da je bilo lijepo iskustvo.

– Svaka uloga nosi novo iskustvo, bila to velika ili mala. Saradnja sa rediteljem Gajićem je bila fenomenalna. Tako smo i ostvarili kontakt za našu školu glume i naših đaka za potrebe serije.-

Škola može biti odskočna daska za djecu koja je pohađaju.

– Do sada imamo dva glumca sa završenim master studijama i četvoro na Akademiji, pa mislim da smo jaka odskočna daska od svih školica u Crnoj Gori. Naši đaci su upućeni u kulturu grada i države, ali i svega što se bavi pozorištem i filmom – smatra Babović.

Školu danas pohađa oko 40-oro djece, koji su podijeljeni u dvije grupe, mlađu od 5 do 9 i stariju, od 9 i starije. Rade i individualno sa djecom koja se pripremaju za Akademiju dramskih umjetnosti.

– Plan nam je da imamo svoje prostorije da bismo mogli da radimo konkretnije stvari. Da bismo mogli da organizujemo takmičenje recitacija, saradnju sa regionalnim školicama glume. Tada bismo mogli ozbiljno da napravimo, ne samo glumačku, nego umjetničku početničku školu – vjeruje Babović.

Uskoro će biti još jedan poziv za prijavu novih kandidata za školu glume “Maska”, jer su dosadašnji članovi usavršili onoliko koliko je neophodno u tom uzrastu da znaju o glumi. Kreću u pripremanje predstava za njih.

– Pokušaću da se povežem sa djecom iz Muzičke akademije, plesnog kluba Diano, da svi zajedno nastupaju na sceni. Novska djeca su najtalentovanija od svih sa kojima sam radio – ističe Babović.

Dvije učenice ove škole će uz Danila snimati za film „Zaliv“u crnogorskoj produkciji, čiji je reditelj Draško Đurović. Film će početi uskoro da se snima u Herceg Novom, a snimaće se i na području cijele Boke. Danilo igra austrougarskog vojnika, priča je ljubavna, ali ima i ratnih dešavanja.

Škola glume „Maska“ postoji osam godina, pokrenuli su je Goran Slavić i Dragana Dabović, koja se kasnije preselila u Beograd, pa je nju zamijenio Danilo Babović.