KSR „Igalo“ nastavlja s vrhunskim rezultatima

Foto: Služba za informisanje OHN

Ekipa Kluba sportskih ribolovaca „Igalo“ osvojila je 4. mjesto na nedavnom 14. Svjetskom klupskom prvenstvu u ribolovu iz broda, čime je nastavljen kontinuitet vrhunskih rezultata kluba posljednje decenije. Veliki uspjeh postigla je ekipa KSR „Igalo“ za koju su nastupali: Marko Radosavljević, Aleksandar Milosavljević, Goran Boričić, Miloš Dašić i Slobodan Vučurović, osvojivši 4. mjesto sa 18 plasmanskih bodova.

Tim povodom, predstavnici kluba i Saveza sportskih ribolovaca na moru su bili na prijemu kod potpredsjednika Opštine Herceg Novi, Mirka Mustura i sekretara za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju, Vasilija Ćukovića.

Iza osvojenog 4. mjesta na Svjetskom prvenstvu stoje dobra organizacija i veliki trud takmičara, ali i odgovorna Uprava i Savez sportskih ribolovaca na moru, koji su omogućili da ekipa KSR „Igalo“ ostvari ovaj uspjeh, istakao je Mustur.

Sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Vasilije Ćuković zadovoljan je zbog dobre energije i sloge koja postoji u kolektivu kluba, kao i zbog očiglednog poštovanja između mlađih i starijih kategorija, te istakao da ostvareni rezultati najbolje govore o aktivnostima i ambicijama KSR „Igalo“.

Predsjednik kluba, Željko Kosić, naglasio je da vrhunskih rezultata ne bi bilo bez odlične saradnje kluba i Opštine Herceg Novi.

– Da lokalna uprava ne podržava naš klub, mi ne bismo učestvovali ni na državnim, a ne svjetskim prvenstvima. Mi jesmo prvaci Crne Gore u svim kategorijama posljednjih desetak godina, a to se stiče velikim i predanim radom. Imamo bronzu sa Svjetskog prvenstva 2017. godine, tako da smo na ovaj način potvrdili kontinuitet, kazao je Kosić.

O organizaciji nedavnog Svjetskog prvenstva u Herceg Novom, ali i o uspjesima takmičara KSR „Igalo“ govorio je i predsjednik Saveza sportskih ribolovaca na moru Crne Gore, Mladen Rostović. On je istakao da „nije mala stvar kada mali klub iz Igala uzme 4. mjesto među 21. ekipom (84 takmičara), na takmičenju koje je u sportskom ribolovu ekvivalent Ligi šampiona u fudbalu”.

– Radi se o najboljim ekipama i klubovima koji predstavljaju elitu u sportskom ribolovu, iz Italije, Hrvatske, Francuske, Belgije, Španije, Slovenije… to je konkurencija kakva se ne može zamisliti, naglasio je Rostović, ističući da je tim prije uspjeh takmičara KSR „Igalo“ još veći.

Podsjećamo, u Herceg Novom je održano 14. Klupsko svjetsko prvenstvo u ribolovu na moru, koje je veoma uspješno organizovao Savez za sportski ribolov na moru.