Na novskoj rivijeri odmara preko 8600 gostiju

U Crnoj Gori, prema podacima Nacionalne turističke organizacije, boravi 42.500 turista, 60 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Od tog broja 8624 je u Herceg Novom, ili 76% više nego lani.

“Nivo realizacije na uporedni dan 2019. godine je 90 odsto”, navodi se na Twitter nalogu Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Iz TO Herceg Novi preciziraju da je u hoteliula 4225 posjetilaca ili 90% više, a u domaćoj radinosti 4353, što je za 57% bolja posjeta.

U autokampovima je evidentirano 16 turista.

Snimanje indikatora bezbjednosti saobraćaja

Ove godine, oni su mještani i gosti više nego prethodnih, suočeni s radovima na magistrali, time i čestim zastojima i kolonama kroz Meljine i Toplu.

Oni bi uskoro trebalo da budu okončani. Turistički poslenici mogu samo da se nadaju da se to neće mnogo negativno odraziti na boravak gostiju i sliku koju imaju o Herceg Novom.

Inače, Mašinski fakultet UCG započeo je snimanje indikatora bezbjednosti saobraćaja na putevima u 24 opštine u Crnoj Gori, koje će biti završeno do 11. avgusta.

Lista indikatora obuhvata one koji se odnose na ponašanje učesnika u saobraćaju (brza vožnja, upotreba sigurnosnog pojasa i dječijih auto-sjedišta, vožnja pod uticajem alkohola, korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje, ponašanje pješaka), nivo bezbjednosti vozila, putne infrastrukture, kao i učinak sistema zdravstvenog zbrinjavanja poslije saobraćajne nezgode.

Inicijalna lista indikatora poslužiće za kvalitetnu ocjenu stanja bezbjednosti saobraćaja u Crnoj Gori, te definisanje strateških ciljeva i mjera unapređenja u toj oblasti.