Na području Kamenog 27.marta obnovljeni Novski Duatlon 2022

Nakon dvije godine pauze ponovo će posljednjeg vikenda u martu biti održan Novski Duatlon 2022, kombinacija uzastopnog trčanja i biciklizma, najavljuju iz Triatlon kluba X Herceg Novi.

Duatlon će biti održan na potpuno novoj lokaciji, u zaleđu Herceg Novog, na selu Kameno.

Ruta trke je prvo trčanje 5 km sa ukupnim usponom od 150m, zatim vožnja bicikla 20 km sa usponom od 256m i drugo trčanje 2,5 km.

Trče se tri kruga oko naselja Kameno, u kombinovanoj stazi (asfalt, makadam, šumski trail). Trčanje se odvija u smjeru obratnom od kazaljke sata, uvijek lijevom stranom puta, osim prilikom ulaska u traznzicionu zonu.

Biciklistički dio se obavlja na magistralnom pravcu Herceg Novi – Trebinje, u pravcu ka Trebinju, vozeći ukupno dva kruga od po 10km.

Bicikl se vozi u režimu obustavljenog saobraćaja motornih vozila, uvijek desnom kolovoznom trakom, osim prilikom povratka u tranzicionu zonu, objašnavaju organizatori.

Drugo trčanje podrazumijeva jedan puni krug + jedna trećina kruga, u smjeru obratnom od kazalje sata, istom stazom kao i prvo trčanje.

Prvoplasirani takmičar i takmičarka dobijaju pehar duatlon prvaka Crne Gore dok drugoplasirani i trećeplasirani takmičari dobijaju srebrnu i bronzanu medalju.

Prijave se obavljaju isključivo elektronski, najkasnije do 26. marta u 23:59 časova.

Učesnička kotizacija iznosi 20 eura i pokriva troškove učešća na trci, okrepe, elektronskog mjerenja vremena i zajedničkog ručka u restoranu Karakas koji je u okviru takmičarskog centra Novskog Duatlona 2022.

 

Novski duathlon će se održati u nedjelju 27. marta, kao državno Prvenstvo Crne Gore prema pravilima Triatlon Saveza Crne Gore i pravilima međunarodne triatlon organizacije (Europe Triathlon / World Triathlon).