Novljanka Doria snimila prvi spot za YouTube: Beatz & Rhymes – “In a Minute”

Mladu, talentovanu džez pjevačicu, Novljanku,  Doriu Nedović, već nekoliko godina možemo pratiti na raznim svirkama u Herceg Novom i drugim crnogorskim gradovima. Nenametljivi djevojčurak porastao u lijepu djevojku neobično nježnog i prijatnog glasa sa zrelim vokalnim izražavanjem i istraživanjem.

Baš tako zvuči u tek snimljenom i njenom prvom video spotu Beatz & Rhymes – “In a Minute” sa posljednjeg albuma ”Dare to Struggle”. Pjesma se vrti na YouTube-u i za samo nekoliko dana ima zavidan broj pregleda.

Doria često nastupa sa Karlom Đorđevićem, Enesom Tahirovićem, a posebno voli da sa ocem, poznatim ovdašnjim bubnjarom, Oliverom Nedovićem,  nastavnikom na odsjeku za perkusije u Muzičkoj školi u Tivtu i Muzičkoj školi u Herceg Novom, zaljubljenikom u džez. Eto i odgovora otkud Doria u tim vodama.

“Još kad sam bila sasvim mala otac mi je puštao muziku, najviže džez, pa se to odrazilo toliko na mene da najviše danas i pjevam džez. Uvijek me vodio sa sobom, a onda bio i ostao podrška na mojim nastupima”, priča za Novski portal, 21-godišnja Doria.

Jednom prilikom prošlog ljeta na brodu za Mamulu snimili smo Doriu i Olivera. Bili su pred jednim od čestih sezonskih angažmana. Priča i da ima često svirke sa Enesom Tahirovićem.

“Saradnja sa Enesom je počela od Srednje škole. Već sam se profilisala kao džez pjevačica i pokazalo se od početka da je to bila prava odluka”,

Doria stalno radi  na svom obrazovanju. Završila je Srednju muzičku školu u Tivtu i Umjetničku školu za muziku i balet “Vasa Pavić” u Podgorici. Sada je na Fakultetu umjetnosti- smjer savremena i moderna teorija istorije umjetnosti na Univerzitetu Donja Gorica.

“Uporedo radim svirke sa Enesom i sa ocem, neke projekte dodatno, pa je tako spontano nastao i ovaj moj prvi video spot. To je zapravo prva pjesma koju sam snimila za You tube. Čovjeka koji je napisao pjesmu i sa kojim sam snimala spot, Bojana Đukovića, takođe sam upoznala u Srednjoj muzičkoj školi. On je profesor gitare u “Vasi Paviću”. Pratio je moj rad, slušao me i ponudio mi da otpjevam jednu od par njegovih pjesama koje je napisao još prošle godine. Pristala sam, naravno. Snimanje je trajalo samo jedan dan. Snimatelj  je Mladen Vujović. Dok se sve uklopilo, ponekada je djelovalo kao igra, ali nije tako. Spot je ozbiljan, objavljen je i vrti se već nekoliko dana.”

Što god da sjutra bude radila muziku u Doriinom životu ništa neće moći da zamijeni.

”Nisam se odlučila za Muzičku akademiju nego sam pošla putem koji je više teorija umjetnosti i studiram na tom fakultetu, ali neću zapostaviti muziku. Možda ću kasnije i upisati Akademiju”, kaže Doria.

Pogledajte njen spot: